У райраді Наталію Йоник змінив Юрій Анатольєв

Разом з формуванням депутатського корпусу Новопразької та Приютівської ОТГ відбулися зміни і у депутатському корпусі Олександрійської районної ради. Замість вибулого Богдана Курупа по партійному списку прийшов Віталій Згама, а замість Наталії Йоник — Юрій Анатольєв (на фото). Сьогодні наша розповідь про одного з них.
Депутатом райради 28-річний Юрій Анатольєв обраний вперше. Він народився у селі Іванівка поблизу Кіровограду. Закінчив Кіровоградський національний технічний університет. Має фах агронома. В останній рік навчання у вузі познайомився з Іриною, 34 роки. Побралися. Мають двох дітей — 6-річну Наталю та 3-річного Олександра. Мешкають в Олександрії.
Після університету Юрій працював головним агрономом у ТОВ «Васинське». Згодом у 2012-му зайняв ту ж посаду у СТОВ ім. Шевченка. А пізніше очолив дане підприємство. Воно спеціалізується на вирощуванні зернових і технічних культур. Знаходиться у Попельнастому. Є базовим. Налічує близько сотні працівників. Засноване знаним на Олександрійщині підприємцем та меценатом Віктором Недобиткіним.

«Ми вирощуємо товарне зерно — пшеницю, ячмінь, соняшник, кукурудзу. Реалізуємо в Україні. Окрім того, цьогоріч експериментально посіяли нут — або, інакше кажучи, турецький горох. Так відпрацьовуємо технології нішевих культур. Маємо невелику площу. Все, що зберемо — експортуємо в Азію. У районі, крім нас, його ніхто не вирощує.
Інша ж частина наших посівів — елітне сортове насіння. Ми не один рік співпрацюємо з німецькими, французькими, чешськими та українськими селекціонерами. У них його купуємо, потім вирощуємо і на «Ритмі» сушимо та фасуємо. Реалізує ТОВ «Агросвіт».
До всього ж, два роки тому при СТОВ ім. Шевченка запустили завод з випуску паливних брикетів з соломи та відходів соняшника. Є своє невелике підсобне господарство».
«Підприємство ніколи не залишається осторонь громадських справ. З Юрієм Анатолійовичем ми підтримуємо дружні стосунки, — каже Попельнастівський сільський голова Олег Волянський. — Вони допомагають громаді у вирішенні багатьох питань. Починаючи, від розчистки доріг узимку і до підтримки школи, будинку культури. Будуємо культурно-освітній центр — їхня посильна допомога надана у доставці будівельних матеріалів. Також цьогоріч виділили кошти на ремонт сільських доріг, обкошують прилеглі території, допомагають з пально-мастильними матеріалами, разом займалися інтернетизацією села та іншим.
Торік за підтримки Юрія Анатольєва перекрито дах місцевого храму та встановлено нові купола. 
«Цього літа там будується новий паркан, облаштовується територія. У планах керівника — завершити його зовнішній та внутрішній ремонт. Також є задум замінити пам’ятний хрест Жовтоводській битві на стелу. Знаходиться поряд з адмінкорпусом підприємства», — наостанок зазначає сільський голова.