Новини звідусіль

У Войнівці продовжуються ремонтні роботи на дорогах села  

У Войнівці Приютівської об’єднаної територіальної громади продовжується ремонт доріг села. Зокрема, за слова в.о. старости Войнівського старостинського округу Михайла Ручйова, вже проведено капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вулиці Центральній, а також тривають дорожні роботи по вулиці Користівській, інформує сайт Приютівської об’єднаної громади.
Так, по вулиці Користівській заплановано провести капітальний ремонт, а в місцях, де дорожнє покриття не зазнало значних пошкоджень, буде проведено ямковий ремонт. У дорожніх роботах задіяна асфальтоукладальна машина, а також два катки – важкий та легкий.
Зазначимо, що новий асфальт в Приютівській громаді також поклали на відрізку автошляху, від Олександрії до селища Приютівка.

За 4 місяці у Протопопівці запрацює нова амбулаторія

Всього на Кіровоградщині буде збудовано 18 нових лікарських амбулаторій у сільських населених пунктах, три  з них – вже за чотири місяці.
Виконання проектів контролюється  управлінням капітального будівництва облдержадміністрації. Днями його начальник Сергій Проненко  та перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко зустрілися із підрядниками, що будують першу «партію» амбулаторій, а саме – об’єкти у Протопопівці, Панчевому та Великій Висці.
Учасники зустрічі проаналізували усі етапи будівництва, від земляних робіт та фундаменту, до встановлення меблів і благоустрою території, та визначилися із строками будівництва – за загальною думкою, вже за 4 місяці перші амбулаторії зможуть працювати.
Як зазначалося, необхідну проектно-конструкторську документацію вже підготовлено, проведено відповідну експертизу, будівельники отримали авансові платежі.  Усі об’єкти будуватимуться за типовими проектами, 16 з них – із службовим житлом, 2 амбулаторії, відповідно до запитів місцевої влади – без житлових приміщень.
Нагадаємо також, що всі об’єкти будуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, інформує сайт ОДА.

На відзначення 100-річчя Василя Сухомлинського виділено майже сім мільйонів бюджетних коштів

28 вересня виповнюється 100 років від дня народження Василя Сухомлинського. Пам’ять видатного педагога, вченого, громадського діяча вшановуватиме уся Кіровоградщина. Урочистості проходитимуть і у смт Павлиш, де жив та працював Василь Сухомлинський, де діє одноймений державний педагогічно-меморіальний музей.
Днями перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко разом із головою обласної ради Олександром Чорноіваненком ознайомився з ходом ремонтних робіт у навчально-виховному комплексі «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - ліцей імені В.О.Сухомлинського» та державному педагогічно-меморіальному музеї Василя Сухомлинського у селищі Павлиш Онуфріївського району.
Під час відвідин перевірили стан будівельно-монтажних робіт, благоустрою, підготовку експозиції. З’ясували, що все йде за планом, у тому числі й фінансування. Коваленко підкреслив, що на реалізацію проектів у Павлиші, та на заходи, що відбуватимуться в обласному центр, із обласного та районного бюджетів виділено майже сім мільйонів гривень. Як зазначив Сергій Коваленко, календарний план відзначення ювілею Василя Сухомлинського наразі на стадії підготовки.
Перший заступник голови ОДА також поставив перед будівельниками завдання – усі ремонтні роботи у Павлиші мають бути завершені до початку нового навчального року.