Долаючи наркозалежність, повернувся у футбол

Двадцятисемирічний капітан команди «Ковчег» (м. Олександрія), уродженець міста Зеленодольськ Дніпропетровської області, Дмитро Прокоф’єв з дитинства мріяв стати футболістом. Частково реалізувати дитячу мрію йому допомогли батьки, які у восьмирічному віці здали хлопця в секцію з футболу. Регулярні тренування, постійна робота над собою згодом дали свої результати – хлопець почав грати у складі місцевої футбольної команди у рідному Зеленодольську, пізніше – у Кривому Розі. Але негативний вплив вулиці, бажання виділитися серед ровесників та перехідний вік, зіграли з ним злий жарт.

–У п’ятнадцять років я вперше спробував наркотики – опіум. До цього мене спонукала цікавість, бажання здаватися старше свого віку, прагнення завоювати авторитет серед однолітків, друзів. Ані вмовляння батьків, ані близьких чи друзів не змогли відбити у мене жагу до наркотиків, залежність від них щоразу перемагала. Не допомагало мені й лікування від цієї недуги у медичних закладах Дніпропетровська, Кривого Рогу, – розповідає Дмитро Прокоф’єв, пригадуючи ті часи. Вживання наркотиків негативно позначилося не лише на звичному ритмі життя Дмитра, а й на його спортивному захопленні – він залишив футбол.

Протягом десяти років Дмитро безперервно вживав наркотики. Зневірені у власні сили, перебуваючи у глибокому відчаї його батьки, уже майже втратили надію на повернення сина до нормального життя. Життя – без наркотиків. І хоча позбутися цієї згубної звички вже мав бажання й сам Дмитро, проте не знав, як знайти в собі на це сили.
Та якось одного разу від свого наркозалежного знайомого він довідався, що той перебуває на реабілітації у благодійному Центрі «Ковчег» у м. Олександрії. Особливість реабілітації у даному закладі полягає у тому, що тут без медикаментозного лікування, проповідуючи закон Божий, допомагають алко- та наркозалежним людям позбутися даної залежності.
– Я мав велике бажання позбутися потягу до наркотиків, але самотужки не міг цього зробити. Коли почув про «Ковчег», то вирішив, що це мій єдиний шанс на порятунок, – говорить Дмитро Прокоф’єв. – Я надзвичайно вдячний Богові і, звісно, керівнику «Ковчег» Андрію Кривульку за те, що зміг повернутися до здорового способу життя і знову радіти кожному дню.
За словами Дмитра, у «Ковчег» також приділяють важливу увагу фізичному навантаженню алко- та наркозалежних людей, а залучаючи їх до праці, позбавляють таким чином від думок знову стати на невірний шлях.
У закладі Дмитро зустрів наркозалежних чоловіків, які теж, як і він, мали давню пристрасть до футболу. Отак, спільно долаючи наркозалежність, разом почали йти до перемоги – перемоги над собою, перемоги у спорті й особистому житті. Чоловіки почали займатися у складі команди «Ковчег» (до складу якої входять, у тому числі й колишні наркозалежні хлопці), а Дмитра обрали її капітаном. Проте, спортсмен зізнається, що на перших порах було досить складно відновлювати сили, адже у нього була велика перерва у футболі. Сьогодні Дмитро та його товариші з «Ковчега» мають досить пристойні результати з футболу. Свідчить про це й фінальний матч на кубок районної газети «Сільський вісник», у якому команда «Ковчег» стала володарем Кубку з футболу на приз районної газети «Сільський вісник». Нині хлопці продовжують займатися футболом та готуватися до чергових змагань.
Наразі вже пішов третій рік, як Дмитро не вживає наркотики, веде здоровий спосіб життя, він має люблячу дружину, а цими днями у подружжя народився син. Чоловік хоче, аби його особиста історія стала для інших прикладом того, як в одну мить можна змінити своє життя на краще, навіть після того, як багато років тому став на хибний шлях. «Головне, – як запевняє футболіст, – мати бажання, вірити у свої сили, працювати над собою та впевнено йти до перемоги».