Чи вдасться активістам організувати фестиваль «Овація» у ПК «Світлопільський»?

13 травня в Олександрії має відбутися 4-й міжнародний фестиваль «Овація», однак на міськвиконкомі  питання не набрало кворуму. Четверо його членів не підтримали даний проект рішення.  Творчі колективи висловлюють обурення даною ситуацією. Аби з’ясувати у чому річ,  ми звернулися за коментарем  до засновника «Овації» й лідера ГО «Олександрійська молода сила» Олександра Федосова.
Він пояснив: «Голосуючи проти фестивалю, представники міськвиконкому викликали негативні реакції  й обурення в його учасників. Сам фестиваль має проходити в четверте. Започаткований у 2015-му. Кожного року  збирає довкола себе близько 20 колективів, і практично 700 осіб. 
Минулого року ми організовували захід у Палаці культури «Світлопільський». Вартість оренди одного дня – 9-10 тис. грн..  Щороку ми наймаємо найкреативніших  організаторів, звукових та світло-операторів, запрошуємо суперпрофесійне журі, яке дає можливість учасникам реально оцінити свої таланти та здібності.  За власні кошти купуємо кубки, грамоти та цінні подарунки. Залучили до участі навіть учасників з усієї України, які почали приїжджати навіть з великих міст.  А враховуючи особливий стан в Україні, учасники з країн ближнього зарубіжжя виступали на фестивалі дистанційно, присилали відеозаписи своїх номерів на розгляд журі, що говорить про те, аби не військовий конфлікт на сході, то в наше б маленьке містечко приїхали б діти з різних країн. Учасники колективів обурені тим, що ПК «Світлопільский» не може прийняти «Овацію» і ми маємо шукати їй альтернативу. Однак – ще не втрачаємо останніх надій, бо вже найближчим часом представники творчих колективів підуть на особистий прийом до міського голови Степана Цапюка з проханням вирішити дане питання на їхню користь.  І також наша громадська організація звертається до всіх небайдужих олександрійців, які б підтримали звернення до міського голови у прийнятті позитивного рішення на користь «Овації».
Н. Луценко