Районна лікарняна каса - до ваших послуг. Скористайтеся її можливостями

Під головуванням першого заступника голови Олександрійської РДА Юрія Коваля щотижнева апаратна нарада відбулася в понеділок, 12 лютого.
Передусім Юрій Леонідович поінформував про кадрові зміни, що сталися днями в районній державній адміністрації. Зокрема, він зазначив, що головним спеціалістом відділу управління персоналом та правового забезпечення апарату РДА, відповідальним за правову роботу призначено Ліну Вікторівну Демидчик. Йшлося і про те, що з минулого тижня обов’язки начальника районного відділення поліції виконує Віталій Кравцов.

Далі обговорено підсумки роботи районної благодійної громадської організації «Районна лікарняна каса» за 2017 рік, про що поінформував присутніх директор лікарняної каси Анатолій Крівець. Він, зокрема, підкреслив, що організація існує в районі вже 17 років і за цей період залучила у свої ряди колективи 63-х підприємств і організацій району, а також місцевих органів влади. Завдяки солідарній системі, лікарняна каса допомагає фінансово своїм членам під час проходження лікування. Крім того, у разі нагальної потреби, коли йдеться про необхідність закупівлі медичного обладнання, кошти виділяються і для центральної районної лікарні. Так на комплектування кардіологічного та педіатричного відділень ЦРЛ торік були виділені з фонду «Каси» 60 тисяч гривень, зазначив Анатолій Крівець. Також за благодійні кошти були сформовані аптечки для земляків – ​учасників АТО.
Користуючись нагодою, Анатолій Степанович звернувся до присутніх з пропозицією: хто ще не долучився до роботи благодійної громадської організації «Районна лікарняна каса», стати її членом і користуватися у разі необхідності її можливостями.
Потому до слова була запрошена заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Шелесько. Вона поінформувала про виконання розпорядження голови Кіровоградської ОДА щодо підвищення заробітних плат у сільському господарстві та озвучила стан справ стосовно легалізації заробітної плати та недопущення тіньової зайнятості населення на підприємствах району.
Під завісу наради Юрій Коваль нагадав державним службовцям, що з 1 січня по 1 квітня триває період подання електронних декларацій, що передбачено ЗУ «Про запобігання корупції». Він нагадав колегам не відкладати вирішення цього питання у довгу шухляду і виконати вимоги чинного законодавства у найближчий період.
І. Балашова