Наша школа – наша гордість


      Багаторічний шлях, пройдений колективом Новопразької дитячої музичної школи, привів його до заслужених відзнак. Минулоріч вперше занесені на районну Дошку пошани.
      «Наша школа – ​наша гордість, – ​говорить директор закладу Вікторія Хода,  – ​як перша сходинка до спеціальної мистецької освіти. Це підґрунтя для занять художньою творчістю для обдарованих дітей. А таких у нас сьогодні сто осіб. Відвідують три відділення - спеціально-загальне фортепіано, вокально-теоретичне та оркестрово-інструментальне. Усі напрямки досить популярні. Навчаються у них юні обдарування віком від 6-ти років».
      Проходили роки, змінювалися покоління вихованців, але незмінними лишався високий творчий потенціал викладацького колективу. Останні роки під керівництвом Вікторії Ходи вони популяризують кращі зразки світової та української музичної культури. Виховують патріотизм і любов до Батьківщини. Зміцнюють і утверджують українську державність. Небайдужість до своєї альма-матері і культурних надбань краю.
      «Учні школи є переможцями конкурсів різних напрямків, – ​підкреслює моя співрозмовниця. – ​Зокрема, районного хорового «Співаймо разом», міського «Дивограй», обласного «Паросток», всеукраїнського «Сходинки до майстерності» та інших. Лише протягом 2017 -го вибороли до півсотні дипломів різних ступенів і на цьому не зупиняємося».
      За останні кілька років, наголошує Вікторія Хода, все більша кількість учнів в Новій Празі обирає музичне мистецтво як професію. А потрапляючи до музичної школи, діти удосконалюють свої здібності. І лише цьогоріч 5 учнів Новопразької музичної школи стали студентами Кіровоградського, Одеського та Олександрійського училищ культури.
      «Наші викладачі активно провадять громадсько – ​просвітницьку роботу в селищі і районі, є постійними учасниками різноманітних творчих колективів: народного хору «Хлібодар», муніципального оркестру «Ліра», вокального ансамблю «Sonus» та інших. І також часто відзначаються різними відзнаками та цінними подарунками.
Н. ЛУЦЕНКО.