Що нового сільським територіям принесе 2018-й?

У попередньому номері «СВ» розпочали опитування сільських та селищних голів району у рамках відзначення Дня місцевого самоврядування. У цьому номері — ​продовжуємо. Цікавимося, яким у них видався поточний рік і що очікують від нового?
Олександр Горбань, Косівська сільська рада
У цьому році нам вдалося встановити в селі водонапірну вежу. Облаштували місток через річку. Виділили кошти на покращення матеріально-технічної бази місцевого будинку культури і вирішили ряд питань, пов’язаних з благостроєм сільських територій. Чималий обсяг допомоги у вирішенні нагальних питань громади отримуємо від базового господарства ТОВ «Колос» (директор О. Замковий). Провели широкомасштабний день села.
Але є ще багато проблем, що потребують вирішення. Стосуються вони освітлення сільських вулиць та завершення ремонту сільського водогону. По можливосту усе це плануємо вирішувати спільно з громадою.
Михайло Ручйов, Войнівська сільська рада
— Рік видався непростим. Але з-поміж того ми встигли впровадити у життя певний обсяг робіт. Здійснили, наприклад, ямковий ремонт сільських доріг. Продовжили встановлення вуличного освітлення. Виділили кошти на сільську амбулаторію, аби придбати комп’ютерну техніку. Півмільйона гривень спрямували на освіту.
Хочемо з наступного року зробити генплан села. Плануємо також відновити приміщення сільської ради, що постраждало від пожежі. Під питанням зараз знаходиться відкриття третьої групи в ДНЗ «Веселка». Та має вирішитися уже з наступного року. Також плануємо ремонт сільських автобусних зупинок. Продовжуватимемо виділяти кошти на удосконалення та розвиток освітніх і медичних закладів свого рідного села.
Н. Луценко