Олександрійщина ярмаркувала

Минулої суботи в Олександрії на Соборній площі пройшло традиційне щорічне свято — ​«Покровський ярмарок». Традиційно на ньому представляли свою продукцію підприємства Олександрійського району та гості зі Смілої, Полтави, Чигирину та Новоархангельського району, які продемонстрували продукцію власного виробництва, починаючи від декоративних виробів, сувенірів, одягу, овочів та фруктів, саджанців до  ​м’яса, сала, меду, цукру, цукерок, круп та інших товарів.


Олександрійський район представляли такі сільськогосподарські підприємства: Олександрійський цукровий завод, ТОВ «УкрАгроКом», ТОВ «Агро Степ», СВК ім. Фрунзе, ТОВ «Колос», ФГ «Олександрівське», ФГ «Південне», ПП «Медонос». Також у Покровському ярмарку взяли участь Головківська, Олександрівська, Косівська сільські та Приютівська селищна ради, які продемонстрували наявність таланту до приготування кулішу та інших смачних страв.




Незважаючи на примхливу й подекуди дощову погоду на ярмарку було доволі велелюдно. Олександрійці найактивніше скуповували солодку продукцію. Найбільші черги були за цукром (12 грн/кг), а також хлібобулочною випічкою. До того ж, добре розкуповувалося м’ясо й риба. Біля прилавків з цими продуктами також були чималі черги. Свинина продавалася по 80–110 грн/кг, а жива риба — ​від 20 до 28 грн / кг. На ярмарку за прийнятними для населення цінами реалізовано 11 т цукру, 750 кг риби, 520 кг м’яса, 250 кг макаронних виробів та 300 кг різноманітних круп, 450 л. соняшникової олії та 1050 кг борошна.



Окрім великого вибору продуктів та товарів, тут демонструвалася військова техніка, представлена Олександрійською військовою частиною № 2269.
А на концертній сцені тривав виступ різних аматорських колективів з Олександрійського училища культури, міських, районного та сільських будинків культури.


На заході побував голова Олександрійської РДА Богдан Куруп. Олександрійців та гостей міста привітав і народний депутат України Анатолій Кузьменко. Користуючись нагодою, він також поспілкувався з виборцями та пресою. Відповідав на різноманітні запитання громадян. Більшість з них стосувалися пенсійної реформи.

Треба сказати, що також з центру міста до скверу імені Кравченка була організована святкова хода. Долучилися до неї переважно працівники бюджетної сфери міста. Вони ж здійснили покладання квітів до пам’ятника загиблих в АТО бійців.
Н. ЛУЦЕНКО.