Мандруючи краєм, збирає інформацію для проекту


Вчитель географії Войнівської школи Леонід Балацький не один рік поспіль працює над проектом «Історія міст і сіл України». Цього року продовжив свою роботу. 
«У серпні з цією метою проведена п’ятиденна велоекспедиція територіями Олександрійського, П’ятихатського та Онуфріївського районів. Маршрут пролягав через населені пункти Червона Кам’янка — ​Попельнасте — ​Липове — ​Біленщина — ​Плоске — ​Миколаївка — ​Мар’ївка — ​Зибке — ​Дівоче Поле — ​Олександрівка, — розповідає краєзнавець. — ​Під час експедиції я спілкувався з працівниками більшості сільських рад, шкіл та місцевими жителями. Це дало змогу зібрати якомога більше потрібної для проекту інформації».
Місцеві жителі та школи надали досліднику фотографії періоду ХХ століття. А сам він зробив добірку світлин у тих населених пунктах, де побував.
«Фотографував вулиці, архітектурні споруди, пам’ятники, кургани та природні об’єкти, — ​зазначає Леонід. — ​Наприклад, у Попельнастому та Липовому відзняв два нових храми. Зафіксував також  рух білих чапель. Точкою їхнього поширення стало урочище Олексіївка поблизу с.Пахарівки. А нині вони знайшли собі прихисток у Попельнастому».
В. Тимофєєва.