Родина олександрійців своїми руками створила дивовижний сад

 

Красивий і нескладний дизайн саду своїми руками п’ять років тому створила родина олександрійців – ​Ігоря та Тетяни Гречаних. Побачити всю цю красу можна, якщо дістатися в селище Олександрійське, що поблизу міста. Саме там і мешкає сім’я відомих еко-дизайнерів, які власними силами створили оригінальний сад, де налічується більше 2-х тисяч рослин, зібраних з різних куточків України та закордону (зокрема з Данії та Нідерландів).


Прекрасний сад своїми руками займає 5 соток. Натхненником його створення і вдосконалення всі ці роки залишається Тетяна. Багато сил і снаги та вільного часу жінка присвячує догляду за ним. Постійно створює додаткові клумби та формує композиції в єдиному стилі. І намагається у всьому домогтися краси і гармонії, хоча для невеликого селища – ​це взагалі така собі родзинка. Адже сусіди не завжди розділяли специфічні захоплення Гречаних і багато в чому взагалі дивувалися, бо переважна більшість займається овочівництвом, а не розведенням квітів чи садових рослин.



«Сад в стилі еко дуже економічний і легкий у догляді, – ​каже Тетяна. – ​ Він підходить для ділянок будь-яких розмірів і форм. Такий можна влаштувати де завгодно, було б бажання. Особливо це стане приємністю для тих, хто полюбляє насолоджуватися видами лісу або лугу». Створити таку красу своїми руками кожному під силу, головне, бажання і прикладені зусилля. Ландшафтний дизайн у дворі – ​це не просто дачна ділянка, це скоріше ціле мистецтво, впевнений Ігор, бо тут одночасно треба бути і інженером, і біологом. (До речі, Ігор і Тетяна вчені-агрономи з багаторічним стажем - авт.). І для повної гармонії – ​враховувати чималу кількість різноманітних аспектів вирощування рослин.
Прекрасний сад Гречаних полонив своєю красою багатьох гостей і радує домочадців. Тому тепер в Олександрійське все частіше приїздять поціновувачі екзотичних рослин, аби перейняти у Гречаних досвід ландшафтного садівництва та поділитися власними напрацюваннями. Тим більше, що і в самому будинку Гречаних замість меблів –переважно кімнатні квіти, адже еко-дизайн вони успішно практикують у всьому.
Н. Луценко.