СВК ім. Фрунзе – ​«Лідер галузі»

За результатами загальнодержавної рейтингової програми нагородження лідерів економіки України «Лідером галузі в 2016» стало червонокам’янське підприємство СВК ім. Фрунзе, яке успішно очолює Михайло Гончаренко.

Серед об’єднань юридичних осіб та кооперативів Кіровоградщини за результатами загальнодержавного економічного ранжування суб’єктів господарювання за сукупністю кількох показників СВК ім. Фрунзе посіло перше місце, СВК «Відродження» –друге, а СГ ВК «Колос» – ​третє. У рейтингу, зокрема, враховувалися фінансові показники успішної діяльності, результативність та рентабельність роботи підприємства, ділова активність і платоспроможність.
Урочиста церемонія нагородження лідерів економіки України відбудеться за півтора місяця у Львові. Як переможця номінації запросили туди й керівника олександрійського агропідприємства СВК ім. Фрунзе Михайла Степановича Гончаренка, але оскільки в офіційній церемонії взяти участь він не зможе, то відзнаку вже отримав кур’єрською доставкою.
Сам Михайло Степанович, коментуючи тему, додає, що цей конкурс серед суб’єктів господарювання ініціював Союз національних бізнес-рейтингів. І що за результатами фінансового рейтингу торік на їхньому підприємстві середня зарплата складала 5.2 тис. грн, а за квітень поточного року 7 тис. грн. На даний час на СВК ім. Фрунзе загалом працює 200 осіб.
До всього ж не лише цими здобутками славна олександрійська земля. Бо на початку травня в стінах Кіровоградської ОДА відбулося засідання конкурсної комісії обласної премії імені Олександра Васильовича Гіталова – ​двічі Героя Соціалістичної Праці, – ​під час якої визначено двох лауреатів. У номінації «Кращий керівник агроформування» - Вадим ХОМЕНКО, керівник ТОВ «Долинівка», Гайворонський район, а в номінації «Кращий механізатор» – ​наш земляк – ​Василь БЕСАРАБОВ, працівник ФГ «Олександрівське». Урочисте нагородження лауреатів обласної Премії традиційно відбувається до дня народження О. Гіталова – ​27 травня.
Н. Луценко.