На черзі денній - оздоровлення та літній відпочинок для дітей



Про це, зокрема, йшлося на черговому засіданні колегії Олександрійської РДА, що відбулося під головуванням керівника райдержадміністрації Богдана Курупа.

Інформуючи по суті питання, заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Тетяна Шелесько підкреслила, що у поточному році передбачено забезпечити організованими формами оздоровлення та відпочинку не менше як 70% дітей шкільного віку, у тому числі: стовідсотково дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; не менше 45% дітей – інвалідів; не менше 75% - дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; не менше 12% - талановитих та обдарованих дітей. Всього в пришкільних таборах з денним перебуванням, в період оздоровчої кампанії 2017 року, планується забезпечити відпочинковими послугами 1764 дитини віком від 7 до 16 років.

В Олександрійському районі літнє оздоровлення та відпочинок дітей відбуватиметься у 25 – ти пришкільних таборах з денним перебуванням та у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дружба».

Для оздоровлення дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються у сім’ях опікунів (орієнтовно 37 дітей), зокрема, в ДЗОВ «Дружба» передбачено 190,1 тис. грн. в районному бюджеті. Також передбачено 456,7 тис. грн. на харчування учнів, у тому числі дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у пришкільних закладах.

Середня вартість витрат на харчування учнів у пришкільних таборах складає 27,87 грн. на день. Термін оздоровчої зміни у таборах з денним перебуванням становитиме 14 днів та триватиме з 29 травня по 14 червня 2017 року.

Заслухавши інформацію Тетяни Шелесько, члени колегії ухвалили рішення, яким визначили низку доручень управлінню соціального захисту населення РДА; відділу освіти РДА; управлінню Держпродспоживслужби в Олександрійському районі; центральній районній лікарні; районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді РДА. Цим же рішенням рекомендовано виконкомам сільських, селищних рад вишукати можливість щодо збільшення видатків для придбання путівок до стаціонарних закладів оздоровлення для дітей пільгових категорій, особливо дітей із сімей учасників проведення АТО на Сході країни та забезпечити їх цільове використання.