Войнівська школярка перемогла в олімпіаді з екології

Анжеліка Полонська (на фото), учениця 10-го класу Войнівської школи, нещодавно здобула перемогу в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, посівши III місце. Про це розповіла директор навчального закладу Світлана Покотило. 

З її слів, дівчинка дуже неординарна. Гарно навчається та захоплюється, як природничими, так і гуманітарними науками, активно займається спортом (у тому числі волейболом та баскетболом), відвідує пришкільний гурток «Наукові дослідження в галузі географії». До всього ж, Анжеліка неодноразово була учасницею Всеукраїнського природничого конкурсу «Колосок» та історичного - «Лелека». 

А останнім часом вона активна учасниця еколого-географічного гуртка, який очолює вчитель географії Леонід Балацький. Зі слів самого наставника, вимоги до конкурсантів на олімпіаду з екології були дуже високі. 

«Конкурс передбачав підготовку науково-дослідницької роботи, виготовлення постера і презентацію себе, як учасника, а також тестування. Анжеліка з цим добре впоралась. Для своєї наукової роботи школярка підібрала дуже актуальну для нашого регіону тему, що стосується збереження лісопосадок», - розповідає Леонід Балацький. 

А під час екологічних експедицій, які проводить вчитель, школярі виявляли найбільш пошкоджені ділянки лісосмуг, які заносили на спеціально розроблену карту. Також школярі провели тематичні зустрічі, випустили буклети і до цього часу ведуть активну рекламно-агітаційну роботу по збереженню лісосмуг. Долучили до своєї діяльності навіть власних активістів з «Громадського контролю». Тобто провели максимально комплексну роботу, а відповідно й результати мали досить позитивні.

Безумовно, ця перемога в екологічній олімпіаді – заслуга двох небайдужих до даного питання людей. Це здобуток, розділений навпіл між переможцем і його наставником. І, справді, Леонід Балацький доклав чимало зусиль. А про його численні успіхи «Сільський вісник» неодноразово розповідав. Нагадаю лишень, що цей чоловік - фаховий вчитель, краєзнавець, еколог, і просто особлива та неординарна людина. Вчитель, який вміє зацікавити і прищепити дітям любов до тієї справи, у яку і сам безмірно закоханий. 

В. ТИМОФЄЄВА.