Їй подобається все українське

Як ми вже повідомляли у восьмому номері часопису, волонтер Корпусу миру США в Україні Алессандрія Хайнес, що понад рік працює у Протопопівській сільській школі на Олександрійщині, ініціювала і дала старт новому проекту, що зветься «Журналістський клуб».

Побувавши на його першому засіданні, мені вдалося ближче познайомитися з Алессандрією. Людина вона - дуже цікава: різностороння, освічена, життєлюбна.

В Україну прибула наприкінці 2015-го. Є дипломованим соціологом. Закінчила університет Штату Флорида (США). У подальшому мріє стати медиком. До нас потрапила за програмою «Молодіжного розвитку».

Каже, що у Штатах вже давно існує мода на волонтерство. Тож у якийсь момент вона й вирішила, що має присвятити себе цій справі. Пішла добровольцем у Корпус Миру США і згодом потрапила до України.

Зараз знаходиться за сотні й тисячі кілометрів від рідного дому, але зовсім не сумує. Просто знайшла тут чим зайнятися. Активно вивчає українську мову. Цікавиться українською культурою. Розширює коло друзів та багато подорожує. Була у Києві, Полтаві, Львові, Луцьку та Миргороді.

Їй дуже подобається наш національний одяг, тому Алессандрія придбала собі українську вишиванку. Також вона захоплена традиційною українською кухнею і залюбки смакує нашими варениками, борщем та запеченою куркою. А ще дуже любить українську зиму, бо тут вперше побачила сніг і відчула насолоду від зимових розваг. Алессандрії до вподоби різноманітна музика, фільми, гра у футбол. І всю свою любов до прекрасного вона з легкістю прищеплює сільським школярам.

Н. ЛУЦЕНКО.