Софія Єрмакова – ​переможець олімпіади

16-річна випускниця Добронадіївської школи Софійка Єрмакова нещодавно здобула перемогу в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання, посівши III призове місце. У ході конкурсу дівчинка презентувала достатню кількість домашніх напрацювань та виготовила прямо на конкурсі оригінальну м’яку ляльку, тим самим завоювавши симпатію поважного журі.

Говорячи про успіхи Софійки, директор школи Олександр Єфімов наголошує, що учениця вона дуже здібна і талановита. «Наполеглива у навчанні і захопленнях. Незважаючи на відсутність чотирьох пальців на правій руці, дівчинка гарно вишиває, куховарить та займається виготовленням всіляких декоративних виробів. Та, окрім того, ще й гарно танцює і співає. Є приклад для наслідування», – ​підкреслює керівник.

Багато в чому успіхи учениці залежать від майстерності і відданості справі її безпосереднього вчителя. Таким натхненником для моєї героїні є Наталія Зайцева  – ​вчитель трудового навчання Щасливської та Добронадіївської шкіл. Це дуже творчий і закоханий у свою справу педагог. Її уроки – ​нові відкриття для дітей. А також нові знання та вміння, які стануть у пригоді в дорослому житті, й гарним спогадом про золоті руки та золоте серце чудового вчителя.

З особливим трепетом школярі відгукуються про Наталію Миколаївну, бо захоплюються її вміннями і жагою до знань і вмінням передати їх іншим. Напевне тому, у минулому році ще одна з її учениць – ​йдеться про Владу Зайцеву (Щасливська школа) – ​також стала переможницею районного етапу олімпіади з трудового навчання. Успішних і обдарованих дітей в її оточенні чимало, тож побажаю їм усім всіляких гараздів.

Н. ЛУЦЕНКО.