«Надія» - фіналістка обласного турніру юних істориків



Протягом минулих вихідних команди юних істориків, які представили 16 районів Кіровоградщини, взяли участь у проведенні обласного етапу Всеукраїнського турніру юних істориків. Фіналістом стала команда «Надія» Добронадіївської школи. До її складу увійшло четверо старшокласників. А саме Софія Єрмакова, Аріна та Валерія Трикозенки, Мирослава Скрипник. Керівник команди - Світлана Ловарік, вчитель історії. З її слів, вже із перших хвилин турів наша команда демонструвала перевагу над іншими учасниками і з легкістю пройшла всі відбіркові бої та стала фіналісткою. Між тим, гідними суперниками для неї стали команди Маловисківського, Добровеличківського та Долинського районів. Кращим гравцем турніру визнано Мирославу Скрипник з доповіддю «Похід королевича Владислава Ваза на Москву».


Тепер же на наших фіналістів чекає Всеукраїнський турнір, який проходитиме на базі Запорізької школи-інтернату № 4. Наставниця команди «Надія» Світлана Георгіївна сподівається, що і там її вихованці покажуть високий рівень підготовки та гідно відстоюватимуть честь району на всеукраїнському рівні.

Також слід додати, що турнір юних істориків - це змагання між командами школярів старших класів, які на високому рівні можуть довести свою точку зору з тієї чи іншої історичної події, наукової роботи, даних архівного документа та обґрунтувати її в дискусіях. У ході проведення конкурсу команди виступають в ролі Доповідача, Опонента, Рецензента та Спостерігача. Питання, які виносяться для проведення дебатів, є досить складними та охоплюють різні періоди в історії України та всесвітньої історії.

В. ТИМОФЄЄВА.