У школах району пролунали Перші дзвоники

     1 ВЕРЕСНЯ - День знань - свято особливе! Завжди яскраве, сповнене радістю, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Саме таким цей день був у школах Олександрійського району. Традиційно на шкільних подвір’ях велелюдно, з динаміків лунає   мажорна  музика, у дітей в руках  - оберемки квітів.  Звідусіль чути слова привітань, радісні вигуки від зустрічі з друзями.  Скрізь щасливі очі та добрі усмішки.
     
До урочистостей з нагоди Дня знань долучився і голова Олександрійської РДА Богдан Куруп. Сьогодні він побував на святковій лінійці у Користівській загальноосвітній школі.  Цьогоріч тут навчатиметься 215 учнів,  27 з них - першачки та 15 учнів  з Бандурівської школи.   Саме для підвезення діток з сусідньої Бандурівки за кошти місцевого та державного бюджетів придбано шкільний автобус.  Цього ранку бандурівські дітлахи вперше проїхалися на новенькому транспорті. Разом з ними на святкову лінійку у Користівську школу їхали Богдан Куруп і заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Коломійцев. У такий спосіб вони прагнули особисто  переконатися, як воно їздити до школи за  десять кілометрів від домівки. У результаті - посадовці не лише оцінили рівень комфортності шкільного автобуса,  а ще й перевірили стан готовності дороги,  яка з’єднує два населені пункти. До місця призначення дісталися вчасно, майже за 20 хвилин,  і з гарним настроєм.

     Вітаючи учнів, педагогів та батьків з початком навчального року, Богдан Куруп побажав усім наснаги, терпіння і міцного здоров’я. Звертаючись до присутніх, він  висловив вдячність педагогічному колективу за проведену роботу з підготовки закладу до нового навчального року та опалювального сезону. З приємністю також повідомив, що у розпорядженні шкільної громади відтепер є  новенький шкільний автобус, який, безперечно, задовольнить потреби навчального процесу. «З отриманням додаткового транспорту  навчальний заклад отримав і додаткові можливості щодо надання освітніх послуг, - наголосив керівник РДА. - А це свідчить про розвиток як навчального закладу, так і району в цілому». Богдан Куруп побажав учням і педагогам не зупинятися на досягнутому, наснаги в навчанні і роботі, добробуту і достатку в родинах.
     Перед присутніми також виступили директор школи, заслужений працівник освіти України Віктор Правий; заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Коломійцев; настоятель місцевого храму о.Євгеній.  Урочисті промови дорослих гармонійно перемежовувалися  яскравими виступами юних талантів. Так, учасниці хореографічного колективу «Вікторія»  (керівник Віта Швець) подарували присутнім кілька танцювальних номерів, чим неабияк порадували батьків і вчителів своєю виконавською майстерністю.  Далі звучали  пісні   у виконанні талановитої учнівської молоді та вітальні вірші вустами першокласників. У свою чергу, одинадцятикласники побажали малечі бути у навчанні наполегливими і не боятися крокувати вперед.
     Що, власне, й зробили першачки, крокуючи у свій  клас на свій перший урок. До них впевненою ходою приєдналися інші, майже двісті учнів. Шкільний дзвінок їх кликав у світлі і просторі класи. Навчальний рік розпочався! У добру путь, друзі.
     Загалом,  у навчальних закладах району шкільний поріг переступили сьогодні  2950 учнів.