На Олександрійщині перевірять котельні на предмет їхньої шкідливості

Фото з сайту Моя Александрия
Відповідне рішення було озвучене під час наради, яка відбулася в Кіровоградській обласній державній адміністрації.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ковтунов повідомив, що відповідно до Закону України "Про охорону атмосферного повітря" викиди забруднюючих речовин у повітря здійснюються суб'єктами господарювання лише після отримання відповідного дозволу. 

Здійснення викидів без чинного на те дозволу є порушенням вимог природоохоронного законодавства України. Проте останнім часом до облдержадміністрації та департаменту екології надходять численні скарги щодо забруднення повітря внаслідок викидів забруднюючих речовин у повітря від об'єктів, що не отримували відповідний дозвіл та фактично здійснюють такі викиди у незаконний спосіб, – констатував посадовець.

За результатами наради Андрій Коломійцев доручив відповідним службам здійснити моніторинг усіх діючих котелень та надати детальну інформацію про ступінь їхньої шкідливості для навколишнього середовища.


Усіляко підтримуючи цю тенденцію, ми, тим не менше, повинні не забувати про екологічну та природоохоронну складову, а саме пам'ятати про якість повітря, котрим ми дихаємо, і необхідність оберігати його від критичних рівнів забруднення. Відповідно, ми повинні виробити зрозумілий і чіткий алгоритм дій і заходів, спрямованих на мінімізацію негативного впливу шкідливих викидів, – наголосив Андрій Коломійцев.


Нагадаємо, що екологічну інспекцію не допустили до котельні, якою опалюється  школа №9 міста Олександрія.