На Олександрійщині вчились писати громадські проекти

Тренінг, присвячений темі громадських проектів, тривав  два дні, 16 -17 березня, в Олександрійському районному будинку культури, і проходив у межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за сприяння ГО «Територія успіху».

Мета заходу -  сприяння формуванню громадсько-творчої платформи спільних дій шляхом створення центру творчих і громадських ініціатив громади села  Березівки на базі будинку культури. Саме представники ініціативної групи цього  села  й були головними слухачами семінару.  А ще долучились  до них представники меді-спільноти, працівники бібліотек та інші небайдужі громадяни.

Президент Олександрійського районного інформаційно-консультативного центру  Тетяна Шоколова  розповіла про реалізацію проекту тренінгів, ознайомила аудиторію з порядком денним семінару  та розповіла про досягнення ініціативної групи жителів Войнівки.


Вступну частину почав тренер, активіст громадської організації «Товариство лева» Андрій Курупяк. Він  розповів про ряд громадських організацій,  які причетні до цього тренінгу-семінару та про створення руху «Товариство лева», учасником та представником якого він є.

- За два дні тренінгу-семінару ми навчимося фандрейзінгу – залученню ресурсів для виконання певних визначених цілей та під конкретну мету. Для цього головним завданням в цей час стане створення громадського проекту задля отримання грантів від міжнародних фондів,  – окреслив мету зустрічі пан Андрій.

Далі почався самий тренінг, який не дав учасникам нудьгувати. Створивши  три команди, активісти представляли один - одного, змагалися у пошуку раціональних мотивів допомоги громадським організаціям, презентували свої доробки, слухали лекції та поради з приводу залучення коштів  міжнародних донорських фондів.


У підсумку всього навчання кожна зі сформованих команд написала свій проект для налагодження  подальшої співпраці з  міжнародними донорськими фондами.    «І хоча ці проекти  - лише оглядові,  проте  у перспективі автори кожного з них  мають можливість  їх розширити та подати заявку на отримання гранту.  Або ж, скориставшись набутими навичками,  створити новий ґрунтовний проект», - говорять організатори заходу.    Адже цьому, за їхнім відчуттям,  учасники семінару  вже навчились.