Допомога з Данії - Новопразькому сиротинцю

Дві тонни гуманітарного вантажу вихованцям Новопразької школи-інтернату передав 17 вересня керівник Олександрійського району Андрій Коломійцев. Підтримати сиротинець районній владі допоміг благодійний фонд «Зірка надії», який сприяв транспортуванню гуманітарної допомоги з Данії в Україну й саму Нову Прагу. 40 коробок із зимовим та літнім дитячим одягом, взуттям й постільною білизною, без сумніву, стануть у пригоді вихованцям інтернату, яких тут сьогодні налічується 127 осіб.
— І хоча відповідно до норм використання речей діти в спецшколі забезпечені всім необхідним, однак додаткова допомога й підтримка зайвою не буде. Одяг швидко псується й зношується. Тому, коли речі надійшли із закордону в район, у нас і сумнівів не було, що передати їх потрібно саме до цієї спеціальної школи, — ​констатував А. Коломійцев.
— Це вже не перша і не остання допомога, яку «Зірка надії» передає вихованцям сиротинця. — ​додав представник благодійного фонду Вадим Коюденко. — ​Усі дитячі речі в хорошому стані. Вони пройшли необхідну хімічну обробку й мають відповідну документацію. Окрім того, разом з дитячими речами у заклад ми привезли ще й м’який інвентар — ​постільну білизну, рушники, наматрасники тощо.
На знак вдячності за підтримку таких соціальноважливих ініціатив керівник району Андрій Коломійцев вручив Вадиму Коюденку Подяку Олександрійської РДА, а також пообіцяв, що не забуватиме вихованців інтернату, та по можливості  ​підтримуватиме.
За турботу й розуміння гостям закладу також щиро подякував директор спецшколи Сергій Заєць.
В. ТИМОФЄЄВА.