Сергій Моцний — 18 років у сфері транспортних перевезень

Сучасне життя неможливо уявити без громадського транспорту. Особливе місце у ньому займає і перевізник ФОП Сергій Моцний (на фото). Наприкінці минулого року він уперше був занесений на районну дошку пошани. 
Вже 18 років Сергій Кузьмович працює на Олександрійщині у сфері транспортних перевезень. Має власну автотранспорту базу, де, окрім водіїв та касирів, є і свої ремонтні, інженерно-технічні працівники та медичний персонал. На даний час його підприємство є одним із найбільших перевізників на нашій території.  У колективі 23 працівники. 

З 2000-го року перевізник Сергій Моцний обслуговує  внутрішні рейси сіл Головківка,  Войнівка, Квітневе, Митрофанівка та Медове.  У районі функціонує кілька автобусних маршрутів загального користування, перевезення на яких здійснює саме його підприємство. Також він забезпечує міжміські перевезення з Олександрії до Кропивницького та Бобринця. Раніше обслуговував і ряд міських рейсів, але з часом від них відмовився, бо нерентабельні.
У цій сфері водії Сергія Моцного намагаються сумлінно виконувати свій професійний обов’язок. Розуміють, що без відданості справі успіхи у ній неможливі. Та і сам пасажирський транспорт має велике соціально-економічне значення для суспільства, оскільки впливає на життєзабезпечення всього нашого регіону. В автопарку Сергія Моцного — автобуси середньої та великої місткості. Це «Сканія», «Івеко», «Мерседес», «ПАЗ» та інші. Також підприємець працює і під замовлення, виконуючи рейси у різні напрямки, як в межах міста, області, так і України. На далеких відстанях у його автобусах працюють по два водії, а на коротких – по одному. 
Увесь свій транспорт Сергій Кузьмович на рейс випускає тільки з власної автобази. Там же його комплектує і ремонтує. База знаходиться по вул. Діброви, 2Б. Окрім того, автотранспортне підприємство бере активну участь у забезпеченні районних, обласних, державних культурних та спортивних заходів і свят. Не стоїть осторонь соціальних питань у обслуговуванні людей з особливими потребами. Щороку оновлює рухомий склад на новий, сучасний, що має більшу пасажиромісткість. Намагається підвищувати якість транспортних послуг та рівня безпеки на пасажирському транспорті. А також забезпечує доступність громадян з обмеженими фізичними можливостями до транспорту та транспортної інфраструктури.
 Наталія Луценко.