Новини звідусіль

Кіровоградщина серед п’яти областей України, де найближчим часом розпочнеться тестування телемедицини

Наразі у п’яти областях — ​Кіровоградській, Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській розпочнеться тестування телемедицини у сільських амбулаторіях за 4 нозологіями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, бронхіальна астма та дерматологічні захворювання.Вже найближчим часом області мають визначити такі амбулаторії.
Урядовець підкреслив, що мета реформи — ​не будівництво нових амбулаторій або встановлення медичного обладнання. «Ми говоримо про зменшення смертності людей і кількості нових захворювань, в той же час — ​збільшення кількості людей, які підлягають моніторингу після перенесених хвороб. І головне — ​збільшення тривалості життя українців безпосередньо в сільській місцевості», — ​наголосив Зубко.

Він подякував міжнародним партнерам з Уряду Канади і Світового банку з якими був підписаний Меморандум. У документі чітко визначені ключові цілі реалізації реформи первинної медичної допомоги у сільській місцевості і залучення міжнародної допомоги не тільки для розбудови інфраструктури, а впровадження нової якості медичних послуг сімейними лікарями у тому числі, телемедичних.

Глава держави: Маємо зробити Україну енергонезалежною за наступні п’ять років

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу та громадськості Ківерцівського району Волинської області звернув увагу на програму, спрямовану на підвищення енергоефективності.
Глава держави зауважив, що в 2017 році Україна спожила 14 млрд. куб. м імпортного газу. За його словами, до цього показники споживання газу досягали позначок і 22 млрд. куб.м, і 30 млрд. куб. м. 
«14 млрд. куб. м — ​це реальна робота, яка була проведена. В 2018 році знаєте скільки ми спожили? 10 млрд. куб. м», — ​розповів він.
«Моя мета за наступні п’ять років Україну зробити енергонезалежною. Ми маємо свої потреби задовольняти своїм газом. Треба припинити, щоб хтось крав цей газ, а потім списував це на державний борг», — ​підкреслив Президент.

На Львівщині вже шоста громада покинула УПЦ

Громада церкви УПЦ (МП) у селі Шандровець Турківського району у неділю, 13 січня, прийняла рішення про перехід до помісної Православної Церкви України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Турківської РДА Олександр Лабецький, повідомляє «Захід.нет».
«Вітаю церковну громаду села Шандровець Турківського району за прийняте рішення про перехід до Православної церкви України. Дякую всім жителям села за мужність і відважність», — ​написав Лабецький.
Шандровецька парафія УПЦ МП стала уже шостою на Львівщині, яка прийняла рішення перейти до ПЦУ. Напередодні такі рішення погодили найбільший храм УПЦ МП на Львівщині — ​церква Петра і Павла у Жовкві, а також церкви УПЦ МП у селах Піщани, Верчани (Стрийський р-н), Карів (Сокальський р-н) та у місті Угнів (Сокальський р-н). Усього на Львівщині є 60 громад УПЦ МП, у Турківському районі їх залишилось шість.