І вдень, і вночі поспішає на виклик

Вже майже 30 років поспіль медичну допомогу жителям сіл Травневе, Братського, Зеленого, Зеленої Балки надає Олександра Кирилівна Багінська, завідуюча Травневським ФАПом. Жінка розповідає, що нині вона обслуговує 325 осіб, а її пацієнти - в переважній більшості — люди старшого віку, хоча є серед них і діти від 0 до 14 років та вагітні жінки.
Прийом хворих вона проводить у приміщенні Травневського ФАПу, а також приходить додому до своїх пацієнтів по виклику. У теплу пору року швидше дістатися на виклик Олександрі Кирилівні допомагає велосипед, а, коли похолодає, їй доводиться пішки долати чималу відстань.

За словами моєї співрозмовниці, раніше кількість населення у чотирьох селах, які входили до складу Травневської сільської ради (нині вони вже всі перебувають у складі Попельнастівської ОТГ), складала 500 осіб, а з того часу, як закрили у Травневому школу і дитячий садок, вона значно зменшилася. Відповідно менше нині на території проживає й діток: двоє  малюків до 1 року життя та 45 дітей до 14 років.
Жінка розповідає, що звертаються до неї земляки і вдень, і вночі, а вона не відмовляє їм у допомозі. А от серед хвороб, з якими найчастіше до неї звертаються чоловіки та жінки, як вона наголошує, переважають захворювання серцево-судинної системи, передінсультні та передінфарктні стани, гострі респіраторні вірусні інфекції. 
Медик наголошує, що заклад, який вона очолює, забезпечений ліками, необхідними для надання першої невідкладної допомоги.
– Я оглядаю всіх хворих, які до мене звертаються, і, якщо бачу потребу у госпіталізації людини, негайно звертаюся до своїх колег у Червону Кам’янку, а вони надають автомобіль швидкої медичної допомоги та доставляють пацієнта у центральну районну лікарню. 
Я дуже вдячна червонокам’янським медикам за розуміння, допомогу та багаторічну тісну співпрацю. Серед маніпуляцій, які я роблю своїм хворим у ФАПі — внутрішньовенні і внутрішньом’язові ін’єкції,  процедури УВЧ, електрофореза, а також профілактичні щеплення дітям,  — говорить Олександра Багінська.
Збудований ще у 60-их роках минулого століття Травневський ФАП, поступово почав руйнуватися. Олександра Багінська наголошує, що завдяки підтримці та фінансовій допомозі народного депутата Анатолія Кузьменка, засновника ТОВ «Агродар-ЛТД» Володимира Мірошніченка, Травневської сільської ради було придбано електричний конвектор, проведено ремонт покрівлі та встановлено нові вікна і двері у приміщенні ФАПу. Але сама будівля давно вже потребувала капітального ремонту.
– Олег Волянський, який балотувався на голову Попельнастівської ОТГ, у своїй передвиборчій  програмі обіцяв нам у разі своєї перемоги провести капітальний ремонт у приміщенні Травневського ФАПу, а також придбати глюкометр, кардіограф. Минулого тижня відбулася перша сесія новоствореної Попельнастівської ОТГ, на якій було обговорено необхідність виділення коштів для проведення ремонтних робіт у ФАПі та закупівлю необхідного медичного обладнання. Тож тепер сподіваємося, що незабаром заплановане втілиться в життя, — зазначила наостанок Олександра Багінська.