І перед Новим роком крадії не втрачали азарту

У період з 24 по  31 грудня 2018 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 77 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 9. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих у цей період,  5 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

  Крадіжки

26 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера «Кіровоградобленерго» про те, що під час планового огляду  виявлено крадіжку металевих кутників з електроопори поблизу с. Войнівка. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

24 грудня про крадіжку мобільного телефону та коштів працівникам поліції повідомила потерпіла  жителька  с. Червона Кам’янка. З її слів стало відомо, що даний інцидент скоїла невідома особа у період з 20 по 22 грудня 2018 року. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
26 грудня 370 метрів дроту з повітряної опори, що розташована на території селища Нова Прага, — таку крадіжку вчинили невідомі особи в ніч на 26 грудня 2018 року. Правоохоронцям сповістив про цей випадок  диспетчер ПАТ «Укртелеком».  За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.  
Санкція ч. 1 ст. 185 КК України передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.
25  грудня крадіжку телевізора та бензокоси виявила власниця будинку, що  знаходиться у с. Першотравневе, про що й одразу поінформувала поліцейських. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
28 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від жительки с. Першотравневе, про те, що в ніч на 28.12.2018 року невідома особа проникла до нежилого будинку заявниці, звідки викрала металеві вироби. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
 Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.