У Протопопівці розпочне роботу новий дитячий будинок сімейного типу

Новий дитячий будинок сімейного типу найближчим часом з’явиться у с. Протопопівка Приютівської об’єднаної територіальної громади. Молода сім’я, яка виховує власну доньку і виявила бажання створити заклад даного типу, поселиться в одному із сільських будинків, який було придбано за державні кошти. Вартість житла під розміщення в ньому будинка сімейного типу складає 550 тис. грн.

У ньому відчують домашній затишок, батьківську турботу, материнську любов і піклування шестеро дітей, які нині виховуються у Дитячому будинку змішаного типу для дітей дошкільного та шкільного віку «Перлинка», що розташований у с. Войнівка. Про це присутніх поінформував під час засідання колегії районної державної адміністрації начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Ярослав Коряковцев.
Загалом, як зазначив доповідач, Олександрійський район – один з найбільших в області, де проживає найбільша кількість осиротілих дітей. За його словами, планується, що до кінця року в Олександрійському районі сімейними формами виховання буде охоплено 93% дітей із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.