Найчастіше крадуть металеві вироби


У період з 10 по 17 грудня 2018 року до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 79 повідомлень від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 18. Про це повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов. Серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 8 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки

  • 11 грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера «Кіровоградобленерго» про те, що під час планового огляду  виявлено крадіжку металевих кутників з електроопори поблизу с. Недогарки. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • Аналогічна крадіжка металевих кутників з електроопори була виявлена диспетчером «Кіровоградобленерго» і під час планового огляду поблизу с. Протопопівка, але вже 14.12.2018 року. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.

  • 12 грудня до правоохоронців за допомогою звернувся потерпілий житель с. Войнівка. Чоловік скаржився на те, що 11.12.2018 року його велосипедом незаконно заволоділа невідома особа. Двоколісний засіб пересування заявник залишив без нагляду біля місцевого магазина у с. Приютівка, де і сталася дана подія. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 14 грудня про крадіжку двох металевих стовпчиків із території нежитлового будинку у селищі Нова Прага працівники поліції довідалися від самої потерпілої, яка звернулася до них із відповідною заявою. За словами жінки, крадіжку здійснила невідома особа 14.12.2018 року. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 13 грудня допомогти знайти винних, які того ж дня проникли до сараю, звідки викрали металеві предмети — з таким проханням до правоохоронців звернулася потерпіла жителька селища Нова Прага. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
  • 13 грудня працівники поліції зафіксували звернення від постраждалого жителя селища Нова Прага. У ньому йшлося про крадіжку телевізора, двох газових балонів, газової духовки, а також зерна та продуктів харчування, які стали наживою крадія. Пригода трапилася того ж дня, коли невідома особа таємно, шляхом пошкодження замка вхідних дверей, проникли до нежилого будинку заявника в селищі Нова Прага. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України.
  • 15  грудня до відділення поліції надійшло повідомлення від жительки селища Нова Прага, в якому вона поінформувала про викрадення металевих виробів із її домоволодіння, яке скоїли невідомі особи шляхом пошкодження дверей. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. Санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.