Почастішали крадіжки телефонного кабелю

У період з 17 по 24 вересня до Олександрійського районного відділення поліції надійшло 71 повідомлення від громадян, з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 17. Як повідомив начальник Олександрійського РВП Віталій Кравцов, серед кримінальних правопорушень, зареєстрованих минулого тижня, 7 крадіжок, а також інші кримінальні правопорушення.

Крадіжки

  • 18 вересня 2018 року до відділення поліції надійшло повідомлення від чергового диспетчера КіровоградОбленерго про те, що у с. Веселе в полі під час планового огляду виявлено крадіжку кабелю зв’язку довжиною близько 10 метрів. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 18 вересня про крадіжку невідомими особами металу з території власного домоволодіння правоохоронцям сповістила жителька с. Головківка. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 19 вересня працівники поліції зафіксували повідомлення про викрадення двох свиней, що надійшло до них від потерпілої, яка проживає у с. Пахарівка. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 19 вересня до відділення поліції надійшло повідомлення від представників «Укртелеком» про те що, в с. Червона Кам’янка невідомі особи викрали телефонний кабель довжиною близько 140 метрів. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України.
  • 19 вересня до відділення поліції звернувся житель с. Ясинуватка. Він повідомив про те, що в період з 13 по 17 вересня невідома особа із території його домоволодіння скоїла крадіжку двох металевих стовпчиків. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України. 
  • 18 вересня по допомогу до правоохоронців звернулася жителька селища Приютівки. Заявниця сповістила про крадіжку з її житлового будинку ноутбука, який, як вона припускає, поцупили невідомі особи, діставшись шляхом пошкодження пластикового вікна, в її будинок. Ймовірно, що дана пригода трапилася приблизно з 8.00 до 17.30 год. —в час, коли постраждала була на роботі. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України. За протиправні дії злочинці можуть сісти за грати на строк від трьох до шести років відповідно, як це передбачено ч. 3 ст. 185 КК України.

P.S. Санкція ч. 1 ст. 185 КК України, що застосовується до злочинців, які скоїли вище перелічені злочини, передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.