У Косівці відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Віталію Костюку

11 жовтня на будівлі Косівської загальноосвітньої школи відкрили меморіальну дошку на честь кулеметника 17 окремого мотопіхотного батальйону, загиблого учасника АТО Віталія Костюка.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Лисенко, Косівський сільський голова Олександр Горбань, родичі та друзі загиблого, військовослужбовці й учні місцевої школи, в якій навчався Віталій, та громадськість села.
Виступаючи перед присутніми, голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, у першу чергу, говорила про подвиг військовослужбовця, який захищав Батьківщину, і віддав за неї найдорожче — своє життя. Рідним загиблого та всім присутнім вона побажала міцного здоров’я та мирного неба.
Право відкрити пам’ятний знак воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною в зоні АТО, надали учням сільської школи. На заході також були присутні родичі загиблого — мама Надія Костюк, дружина Людмила та донька Тетяна. Вони сподіваюся, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Віталія Володимировича, і пам’ять про Героя України назавжди залишиться у серцях людей.
Довідково:
Віталій Костюк народився 4 серпня 1976 року в селі Косівка на Олександрійщині. З 1983 по 1991 роки навчався у місцевій школі. Восени 2014-го був призваний до лав Збройних Сил України. Служив кулеметником у 17‑му окремому мотопіхотному батальйоні. Великою ціною кіровоградським кіборгам вдавалося утримувати Донецький аеропорт. Але Віталію найстрашнішою — 16 січня 2015 року на 38-му році життя він загинув. 27 років тому закінчив Косівську школу і тепер на її будівлі відкрили меморіальну дошку на його честь. Відбувся захід до Дня Козацької Слави. І завершився патріотичним конкурсом пісні та строю.