«Село моє, моя колиска, Червона Кам’янка моя!»

Такими поетичними рядками нашого поета-земляка О. Тараненка 13 жовтня у с. Червона Кам’янка розпочалося святкування Дня села. У місцевому Будинку культури зібралося багато люду.

Перед урочистою частиною заходу відбувся конкурс «Краща господиня», за результатами якого обрано переможця з приготування найсмачнішої страви з кабака та домашньої наливки. А змагалися в ньому представники ДНЗ «Малятко», амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Червонокам’янського НВО, будинку пристарілих, бібліотеки, сільської ради та пенсіонерки з вулиці Шляхівська. Гості свята й учасники конкурсу проводили дегустацію страв та напоїв. А переможці конкурсу, якими стала делегація Червонокам’янського НВО, отримали приз — електрочайник, інші учасники — солодощі.
Щирі привітання зі сцени Будинку культури своїм односельцям адресувала Червонокам’янський сільський голова Тетяна Бессараб. У своєму вітальному слові вона зазначила, що у Червоній Кам’янці живуть працьовиті люди, які люблять життя, рідну землю, вміють працювати та гарно відпочивати. Своїм землякам очільниця села побажала міцного здоров’я, довголіття, злагоди та процвітання.
Під бурхливі оплески присутніх Тетяна Бессараб вручила статуетки та цінні подарунки почесним жителям — представникам старшого покоління, які жили і розбудовували Червону Кам’янку у різні роки: Тетяні Григорівні Сухомлин, Ніні Карпівні Скрицькій, Катерині Петрівні Литвиненко, Марії Григорівні Тищенко, Олександрі Пилипівні Тимченко, Віктору Миколайовичу Линнику.
Під час святкування належну увагу приділили і єдиному учаснику Другої світової війни, найстаршому жителю села, 98-річному Миколі Івановичу Курінному. У подарунок від односельців чоловік отримав теплу ковдру.
Не оминули увагою цього святкового дня і матерів, які виховують дітей-інвалідів: Ганну Михайлівну Різун та Валентину Аркадіївну Федченко, їх відзначили пам’ятними подарунками. Також подарунки, щирі привітання приймали і кращий соцпрацівник — Людмила Анатоліївна Капанейко, господарі зразкових садиб, а ще багато ювілярів та іменинників.
Але це були не всі подарунки. Під час концертної програми відбувся ще один конкурс — на кращий номер художньої самодіяльності. Три номери представили вихователі ДНЗ «Малятко». Вони продемонстрували глядачам та слухачам зі смаком підібрані костюми та гарне виконання пісень, що прийшлось до вподоби присутнім.
Шквал бурхливих оплесків дістався і колективу сільської ради за інсценівку та виконання пісні «Ой там, на товчку, на базарі». Найбільше емоцій в учасників та гостей заходу викликав флешмоб за участю учнів та вчителів Червонокам’янського НВО.
Спонсорську допомогу в організації та проведенні святкування Дня села у Червоній Кам’янці люб’язно надали місцеві благодійники — правління СВК ім. Фрунзе (керівник Михайло Гончаренко), ФОП Тищенко О. М., а також дирекція магазину «Оптовичок».
Насичена концертна програма за участю сільських аматорів не залишила нікого байдужим, святковий феєрверк підвів підсумок святу. Захопленню, як дитячого, так і дорослого населення не було меж.