У Протопопівці відзначили День села

Вокальний колектив «Криниченька» Протопопівського Будинку культури
Гарна традиція — відзначення Дня села з року в рік стає дедалі популярнішою. Проведення подібних заходів не лише дозволяє жителям населених пунктів забути на деякий час про повсякденні турботи та цікаво провести своє дозвілля, а й спонукає молодь до участі у громадських заходах, сприяє вихованню любові до рідного краю, вчить поважати та цінувати місцеві звичаї і обряди, а також бути патріотом своєї маленької батьківщини та держави загалом. Минулої суботи, 29 вересня, День села відзначили жителі с. Протопопівка, яке входить до складу Приютівської ОТГ.

Поважне журі дегустує страви з гарбуза
Святкову атмосферу в селі ще до початку урочистостей створював духовий оркестр Олександрійської військової частини 2269, який розмістився перед місцевим Будинком культури, а його мелодійні звуки скликали на святкування і молодь, і представників старшого покоління. Грозові хмари, які в цей час, здавалося, ніби повисли над Протопопівкою, заявили про себе дрібненьким дощиком. Проте, він анітрохи не налякав людей, тож ніхто не поспішав повертатися до власного помешкання. Місцеві знали, що на них чекає цікава та насичена концертна програма. Здається, що й сама природа виявила прихильність, і за кілька хвилин дощу не стало.
З нагоди Дня села біля Будинку культури де, власне, і проходив захід, зібралися почесні гості — керівники району та Приютівської ОТГ, а також чимало жителів сусідніх сіл, олександрійців.
Ірина Балашова з учасницями колективу "Калина" з Нової  Праги
На святковому полі утворилося своєрідне містечко з українських куренів, у яких господині презентували приготовлені з любов’ю різноманітні страви з кабака. Тут були представники із Протопопівки, Приютівки, Березівки, Головківки, Костянтинівки, територіального центру соціального обслуговування Олександрійського району.
Неподалік для усіх бажаючих проводили різноманітні малюнки на обличчі, наносили на тіло візерунки хною. Діяла виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Для любителів фотозйомки було облаштовано велику кількість фотозон. А для хлопчиків та дівчаток працювали безкоштовні батути. Той, хто зголоднів, міг придбати за доступними цінами та поласувати смачними варениками, шашликами та іншими наїдками української, а також корейської кухні.
А тим часом, тривала урочиста частина. Під бурхливі оплески присутніх Андрій Коломійцев та Оксана Клочко виконали приємну місію — відзначили грамотою та подарунком найстаршу жительку Протопопівки Євдокію Степанівну Базилевську (1925 р. н); батьків наймолодшого жителя села Даніїла Михайлова; подружжя Людмили та Григорія Скрипників, які цього року святкують золоте весілля; подружжя Галини та Віктора Кухарів, які відзначають смарагдове весілля та наймолодше подружжя — Оксани та Сергія Чередніченків.
Відзнаки під час святкування отримали і обдаровані школярі — лауреати премій Всеукраїнських, обласних та районних вокальних конкурсів — Іван Лебідь, Павло Лебідь, Сергій Арендаренко, переможниця математичних олімпіад Ярослава Токарєва, президент шкільного парламенту Мирослава Пономаренко.
А для того, щоб протопопівці та гості заходу відпочили серцем і душею подбали учасники святкового концерту. Протягом заходу запальними, ритмічними та усім добре знайомими музичними композиціями Олега Винника та Павла Зіброва присутніх порадував студент Олександрійського коледжу культури та мистецтв, у виконанні якого і прозвучали пісні відомих виконавців. До глибини душі торкалися слова українських пісень, що майстерно виконали учасники вокального колективу «Криниченька» Протопопівського БК, вокального ансамблю «Надія» Цукрозаводського БК, вокального ансамблю «Березівчанка» Березівського СБК, народного аматорського гурту «Петриківські козаки», народного аматорського фольклорного колективу «Калина» та багатьох інших. Не залишили нікого байдужим і пісні у виконанні солістів Протопопівського БК та Олександрійського училища культури. Свою артистичність та вміння декламувати вірші продемонстрували у цей святковий день своїм землякам і наймолодші жителі Протопопівки — вихованці ДНЗ «Колобок».
Гості свята та жителі села захоплювалися силою та міцністю рук голови громадської організації «Сильна Олександрійщина» — майстра спорту України, чемпіона Європи з пауерліфтингу 2016—2017 років, судді Міжнародної категорії з армліфтингу, учасника рекордів України 2014—2017 років з силових видів спорту Олексія Чижа, який з допомогою однієї руки підіймав дівчину в повітрі (вагою 43 кг), вигинав із гвіздків різні скульптури.
По завершенню святкування Дня села на молодь чекала дискотека, під час якої ритмічно в такт музиці рухалися танцюючі пари. Цього дня в Протопопівці ще довго не вщухали народні гуляння.