Відбулася серпнева конференція освітян району


31 серпня у районному Будинку культури відбулася традиційна для цієї пори щорічна серпнева конференція педагогічних працівників Олександрійського району.

З вітальним словом до своїх колег у переддень 1 Вересня — Дня знань звернулася головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Світлана Михайленко. У своїй доповіді вона охарактеризувала результати роботи закладів загальної середньої освіти району у 2017—2018 навчальному році.
Йшлося, зокрема, про реформування освітньої галузі, мета якого — наблизити Україну до розвинених європейських держав.
Упродовж минулого навчального року за активної підтримки районної влади, місцевого самоврядування, батьківської громадськості поліпшено матеріально-технічну базу закладів освіти. Є здобутки й перемоги учнів та педагогів на районному, обласному та Всеукраїнському рівнях, — зазначила Світлана Михайленко. — 1 вересня 2018 року всі першокласники України прийдуть у Нову українську школу та навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Ключовими особами реформи середньої освіти є вчителі, які мають реалізувати зміни — кожен у власному класі. У нашому районі — це 27 педагогів, які навчатимуть першокласників з 1 вересня цього року, пройшли необхідні перенавчання.


Щирі слова привітань та найкращі побажання адресував у своїй вітальній промові на адресу педагогічних працівників району Юрій Коваль. Він подякував їм за сумлінну й нелегку роботу — виховання підростаючого покоління, а також запевнив, що влада й надалі дбатиме про розвиток освіти в районі, стимулюватиме та заохочуватиме обдарованих дітей та педагогів, які досягають вагомих здобутків в освітній галузі.
Враховуючи те, що цьогорічні першокласники вже навчатимуться за новими Державними стандартами в Новій українській школі, про особливості викладання першокласникам під час конференції своїм колегам розповіли вчителі початкових класів Войнівської та Олександрівської загальноосвітніх шкіл I—III ступенів Людмила Лапко та Ніна Шевцова.
Останнім часом важлива увага на рівні держави приділяється створенню сприятливих умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами. На заході про особливості роботи «Інклюзивно-ресурсного центру» присутнім розповіла директор даного центру Ольга Коваленко.
Одинадцять років тому на Олександрійщині за ініціативи відділу освіти, при підтримці райдержадміністрації було започатковано щорічну педагогічну премію імені Ф. Оксанича. Звісно, і цього року під час свята було удостоєно премії кращих представників професії. Юрій Коваль вручив нагороди цьогорічним лауреатам вищезгаданої премії: педагогічному колективу Попельнастівської ЗШ І—ІІІ ступенів у номінації «Школа успіху»; методисту методичного кабінету відділу освіти Валентині Груші в номінації «Наставництво. Інновації. Пошук»; вчителю зарубіжної літератури Олександрівської ЗШ І—ІІІ ступенів Наталії Глущенко в номінації «Педагог-майстер»; директору Андріївської ЗШ І—ІІ ступенів Олені Жгун у номінації «Керівник року»; вчителю хімії й біології Новопразького НВО Валентині Пишній у номінації «Золотий фонд Олександрійщини», вчителю англійської мови Шарівського НВК Аліні Козел у номінації «Творчість. Молодість. Перспектива».
У свою чергу, Світлана Михайленко вручила дипломи переможцям конкурсу на створення кращого освітнього середовища для учнів 1 класу Нової української школи: колективам Олександрівської ЗШ, Войнівської ЗШ, Попельнастівської ЗШ, Андріївської ЗШ, Косівського НВО, Куколівського НВК. А за якісну підготовку навчальних закладів освіти подяки отримали педагогічні колективи Андріївської ЗШ, Бутівського НВК, Войнівської ЗШ, Куколівського НВК, Косівського НВО, Новоселівського НВК, Олександрівської ЗШ, Попельнастівської ЗШ, Шарівського НВК, Щасливської ЗШ, Андріївського ДНЗ, Березівського ДНЗ, Войнівського ДНЗ, Добронадіївського ДНЗ, Ізмайлівського ДНЗ, Косівського ДНЗ, Новопразького ДНЗ «Сонечко, Олександрівського ДНЗ, Протопопівського ДНЗ, Приютівського ДНЗ, Червонокам’янського ДНЗ.