У Бутівському відсвяткували День села


Започаткована торік традиція святкувати день народження села успішно реалізована цього року. У Бутівському минулої суботи було гамірно і багатолюдно, по – родинному затишно і по – дружньому гостинно. На стадіоні біля школи громада святкувала День села. Як і годиться — з багатоголосими піснями, гуморесками, смачним кулішем, шашликами і розвагами для наймолодших. Тут усе було для гарного настрою і відпочинку!


Цікаво, що цьогорічною родзинкою свята стала виставка робіт місцевих майстринь — Любові Христонько, Світлани Олещенко, Людмили Хильчук, Катерини Кашарайло. Їхні рукотворні шедеври — вишиті рушники, сорочки, картини з бісеру — могли переглянути усі охочі. Важливо, що серед експонатів були й учнівські роботи — школярів Бутівського НВК. Упродовж навчального року вони разом зі своєю наставницею Світланою Володимирівною (керівник гуртка ЦДЮТ «Художня вишивка») вишивали на полотні крилаті вислови відомого педагога Василя Сухомлинського, щоб долучитися до освітянської естафети з нагоди 100-річчя від Дня його народження. І як нагорода за старанність, їхнє рукотворне панно довжиною три метри найбільше сподобалося обласному журі, а відтак  в області йомувіддано перше призове місце. 
З талановитими майстринями познайомилися й гості — голова районної ради Ольга Коріненко, голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев, його заступниця Ірина Чемерис, які прибули на свято у село Бутівське. На початку урочистостей першим, за доброю традицією, привітав земляків виконуючий обов’язки старости Олександр Клімов. Потім слово надали гостям, серед яких була і депутат районної ради Любов Замкова. Усі бажали бутівчанам злагоди, миру і заможного життя на землях мальовничої Олександрійщини. А далі були персональні вітання — найактивнішим, найстаршим, наймолодшим, успішним і талановитим жителям села. На їхню адресу лунало багато теплих і щирих слів, адже в громаді добре розуміють цінність людської праці. Тут знають, що усі досягнення, якими багате село, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців. І саме у такі свята кожен відчуває себе частиною великої родини. Про це, зокрема, говорив Андрій Коломійцев, вручаючи подяки і символічні подарунки місцевим активістам. У подарунок же усім жителям села був чудовий святковий концерт. 
Розваги цього дня чекали і на наймолодших гостей свята. Дітлахи залюбки бавилися та розважалися на надувних гірках та  батутах. Треба було бачити щасливі і радісні обличчя дітей, що разом зі своїми батьками, дідусями і бабусями так чудово і змістовно провели час на майдані біля школи. 
Отож, залишається побажати громаді й надалі такої ж згуртованості, яку вона виявила під час святкування Дня села.
Організатори свята дякують друзям громади за спонсорську допомогу — Олександру Замковому, Сергію Шевченку, Ярославу Мацаку.