Перша сесія Приютівської селищної ради: обрано керівний склад ради, призначено виконувачів обов’язки старост


31 травня у районному будинку культури відбулася перша сесія Приютівської селищної ради об’єднаної територіальної громади (ОТГ) сьомого скликання. Участь у ній, крім новообраних голови ОТГ Андрія Коломійцева, депутатів, а також Приютівського селищного голови Вікторії Лисенко, взяли голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль, голова районної ради Ольга Коріненко, керівники районних відомств.

Відкрив першу сесію Приютівської селищної ради об’єднаної територіальної громади голова селищної виборчої комісії Василь Титаренко, який зачитав протокол «Про результати виборів до Приютівської об’єднаної територіальної громади: вибори депутатів та голови, які відбулися 29 квітня 2018 року». Так, згідно з цими результатами, до складу новоутвореної ОТГ увійшло 26 депутатів, а головою об’єднаної територіальної громади став Андрій Коломійцев.
В урочистій атмосфері новообрані депутати отримали тимчасові посвідчення депутата та склали присягу, запевнивши присутніх у тому, що віднині плідно працюватимуть на користь громади. Далі із трибуни вірно служити жителям Приютівської ОТГ, охороняти їхні права і законні інтереси присягав Андрій Коломійцев.
У свою чергу, Василь Титаренко від імені селищної виборчої комісії привітав Андрія Олександровича із обранням Приютівським селищним головою та передав йому подальше ведення першої сесії.
Перед початком розгляду питань порядку денного Андрій Коломійцев надав слово Сергію Кузьменку.
– Найуспішнішою реформою в Україні я вважаю реформу органів місцевого самоврядування – децентралізацію. Шлях створення Приютівської ОТГ був досить тернистим, але, незважаючи на це, сьогодні ми маємо одну з найбільших об’єднаних територіальних громад на Кіровоградщині, – сказав Сергій Кузьменко. – Переконаний в тому, що держава буде всіляко підтримувати новостворені ОТГ, тож усі населені пункти, які увійшли до складу Приютівської об’єднаної територіальної громади, отримають суттєву фінансову підтримку з її боку вже у поточному році.
На завершення свого виступу Сергій Анатолійович адресував щирі привітання новообраним депутатам та Андрію Коломійцеву, наголосивши на тому, що перемога останнього на виборах є свідченням великого рівня довіри людей до нього.
Плідної та конструктивної роботи новообраному голові Приютівської ОТГ та її депутатському корпусу побажала й Ольга Коріненко.
Потім депутати продовжили свою роботу вже після перерви, у другому пленарному засіданні першої сесії Приютівської селищної ради. Більшістю голосів вони погодили кандидатуру Ірини Чемерис на посаду заступника голови Приютівської ОТГ з гуманітарних питань, а кандидатуру Вікторії Лисенко – на посаду секретаря (її обирали шляхом таємного голосування). А от щодо погодження кандидатури на посаду керуючого справами виконавчого комітету - начальника загального відділу Приютівської ОТГ у депутатів з’явилися деякі розбіжності. Декілька депутатів запропонували, крім кандидатури Вікторії Косяк, внести на голосування кандидатуру Володимира Рябоконя, який був на виборах опонентом Андрія Коломійцева. Врахувавши думки усіх депутатів, Андрій Коломійцев виніс на голосування обидві кандидатури. Але в ході голосування депутати висловили більший рівень довіри Вікторії Косяк, тож її і було обрано на посаду керуючої справами.
Далі депутати розглянули та прийняли питання щодо затвердження постійних комісій Приютівської селищної ради. Також вони проголосували за те, щоб обов’язки старост до виборів, які повинні відбутися у 2020 році, виконували колишні сільські голови Протопопівки, Войнівки, Констянтинівки, Ізмайлівки, Головківки.
Після проведення першої сесії Приютівської селищної ради ми вирішили запитати у депутатів про їхнє власне бачення своєї подальшої участі в роботі Приютівської ОТГ та поцікавилися у них, що вони хочуть побажати новоствореній громаді. 

Інна Дудник, депутат Приютівської ОТГ (виборчий округ - селище Приютівка): 
– Я вже маю досвід депутатської роботи, адже до створення Приютівської ОТГ обиралася депутатом селищної ради. Отримавши перемогу на місцевих виборах, сподіваюся у тісній співпраці із селищним головою та депутатським корпусом вирішувати нагальні проблеми громади. Усвідомлюю важливість своєї безпосередньої участі у засіданнях сесії, під час яких голосуватиму за прийняття важливих рішень на благо розквіту і благополуччя територій. Нашій новоутвореній громаді хочеться побажати фінансового зростання, процвітання, а її жителям – благополуччя і добробуту. 

Микола Маловік, депутат Приютівської ОТГ (виборчий округ - с. Головківка): 
– Із 2002 року неодноразово обирався депутатом сільської ради. У всі часи головне завдання депутата – представляти та захищати інтереси виборців. Хочу, аби у нас із колегами не було розбіжностей у поглядах, і ми, голосуючи на сесіях за прийняття важливих рішень, керувалися не власними амбіціями, а, в першу чергу, турбувалися про розвиток Приютівської ОТГ. 
Звісно, коштів у бюджеті селищної ради не вистачить одразу для вирішення проблем усіх населених пунктів, які увійшли до складу ОТГ.  Саме тому в процесі роботи варто визначати першочерговість вирішення проблем і шляхи їхнього розв’язання. Приютівській ОТГ бажаю бути фінансово спроможною, перспективною територією, а своїм землякам – міцного здоров’я, благополуччя і щасливих років життя на рідній землі, в об’єднаній територіальній громаді.