Світлана Ловарік: «На уроках вчу дітей креативно мислити»

Минулого року 52-річна Світлана Ловарік занесена на районну Дошку Пошани Олександрійського району. Як вчитель історії та правознавства Добронадіївської школи має численні трудові досягнення.
Світлана народилася в селі Нижчі Верещаки сусіднього Олександрівського району. Вищу освіту здобула в Кіровоградському державному педагогічному інституті імені О. Пушкіна. Загальний педагогічний стаж – ​24 роки. Лауреат районної педагогічної премії імені Ф. Оксанича у номінації «Педагог-майстер».
«На уроках дітей вчу креативно мислити, багато з ними спілкуюся, щоб могли осмислено все вивчати, проводили паралелі між минулим і сьогоденням, робили певні висновки. Важливо розуміти чому історія їх вчить, і що наразі можна використати. Вони багато працюють з інтернет-ресурсами, вмотивовано вивчають предмет. І добре, якщо таланить на талановитих дітей, зацікавлених у своєму подальшому розвитку, тих, хто надалі пов’яже своє життя з вступом до історичних факультетів. У тому році наша випускниця Мирослава Скрипник вступила до Харківського університету на історико-археологічний факультет. Стараємося, щоб школярі ставали ініціативнішими, щоб були обізнані, кардинально змінюємо підхід до викладання. Сучасні діти всі інформаційно-насичені, мають змогу виражати себе значно більше, і ми їм це дозволяємо, стимулюємо. Й сама я розвиваюся разом з ними, вивчаю новації і сучасні технології, підтримую їхні починання, ставлю їм нові завдання, підвищую планку, налаштовую на нові здобутки і злагоджену командну роботу», – ​говорить Світлана Георгіївна.
Педагог має високий рівень професіоналізму, досконало володіє сучасними ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу, завжди забезпечує високу результативність і якість своєї праці. Уроки Світлани Георгіївни відзначаються чіткістю в реалізації поставленої мети та логікою побудови доказів.
Використання мультимедійних презентацій урізноманітнюють способи подачі матеріалу на уроках. Учні, яких навчає Світлана Георгіївна, щорічно стають переможцями учнівських олімпіад різних рівнів. Вона сама бере також активну участь у методичній роботі школи та району. Досвідом щедро ділиться з молодшими колегами. Проводить майстер-класи для вчителів. Щорічний член оргкомітету та журі районних олімпіад з історії.
Минулого року ми повідомляли, що учні Світлани Георгіївни стали переможцями обласного турніру юних істориків.