Район готується до збирання ранніх зернових

25 травня відбулося чергове засідання колегії Олександрійської районної державної адміністрації, яке провів перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, а також запрошені сільські та селищні голови.

Незабаром - жнива

Розглядалося питання про стан підготовки до збирання ранніх зернових і зернобобових культур. З інформацією з даного питання виступив начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Олександр Ткаченко. З його слів стало відомо, що всього до збирання у 2018 році підлягає озимих зернових та ярих культур 40598 га, в тому числі озимої та ярої пшениці 29695 га, озимого та ярого ячменю 5767 га, жита 3 га, вівса 148 га, гороху 4961 га, гречки 180 га та озимого ріпаку 2872 га. Очікувана урожайність сільськогосподарських культур у 2018 році складає: озимої пшениці 36,4 ц/га, ярої пшениці 23,5 ц/га, озимого ячменю 35,8 ц/га, ярого ячменю 31,4 ц/га, вівса 16,4 ц/га, гороху 21,0 ц/ га, гречки 10,8 ц/га, ріпаку 18,2 ц/га. Наразі в агроформуваннях району різних форм власності наявні 227 зернозбиральних комбайнів. Станом на 16 травня готовність техніки становить 98%. З наявних зернозбиральних комбайнів у справному стані знаходиться 225 одиниць. Роботи з підготовки сільськогосподарської техніки до збирання ранніх зернових перебуває в стадії завершення.

Земельні ділянки - учасникам АТО

Про надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції членам колегії розповіла головний спеціаліст Олександрійського Головного управління Держгеокадастру Кіровоградської області Олена Шрамко. Вона повідомила, що станом на 25 травня 2018 року до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області подано 715 заяв від учасників АТО Олександрійського району. Наразі вже надано 589 наказів про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою, а також видано 334 накази про надання земельних ділянок у власність учасникам АТО Олександрійського району. Загальна площа земель державної власності сільськогосподарського призначення, на які прийняті рішення, розпорядження, накази щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою складає 1205, 31 га.

Перевірили роботу Косівської сільради

Про стан виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомом Косівської сільської ради з питань забезпечення комплексного розвитку підпорядкованої території під час засідання колегії доповіла заступник керівника апарату, начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю апарату районної державної адміністрації Ольга Покора. Доповідачка зазначила, що за результатами комплексної перевірки виявлені деякі недоліки в роботі сільської ради, але у найкоротший термін вони будуть усунуті. На цьому, зокрема, наголосив присутній на засіданні колегії Косівський сільський голова Олександр Горбань.