Новий рентген-апарат з’явився в Новопразькій амбулаторії


Його придбали за бюджетні кошти напередодні професійного свята — Дня медичних працівників.
Про це повідомив під час зустрічі з колективом амбулаторії голова Новопразької об’єднаної громади Богдан Куруп. Завітавши у ранковий час на територію лікарні, яку очолює ветеран охорони здоров’я, медик з багаторічним досвідом роботи Михайло Цвігун, Богдан Куруп подякував медичним працівникам амбулаторії за високий професіоналізм та відданість справі. «Попри складні економічні реалії, реформи та перебудови — ви завжди приходите людині на допомогу, в будь–який час доби, не зважаючи на особисті труднощі і проблеми», — наголосив він. Очільник громади не оминув своєю увагою й питання реформування медичної галузі, мета якої — вивести медицину на новий рівень, щоби вона була доступною і якісною для кожної людини. Тим більше, коли йдеться про сільську медицину. Зробити її такою можливо при наявності не тільки фахових спеціалістів, а ще й — сучасного медичного обладнання, переконаний Богдан Куруп. Тому вже давно поставив собі за мету зробити все можливе, щоби Новопразька амбулаторія була забезпечена хоча б мінімальним набором необхідного медичного обладнання. Таке слово дав не лише собі, а й керівнику закладу Михайлу Цвігуну.

І крок за кроком намічене втілює в життя. Напередодні професійного свята завітав у гості з важливою для колективу і всіх пражан новиною — спеціально для Новопразької амбулаторії придбано портативний рентген — апарат. Він значно ефективніший за свої попередні аналоги радянської доби й відповідно слугуватиме амбулаторії не один десяток років.
 Його вартість 195 тисяч гривень, уточнив голова ОТГ. Аналогічний апарат є в реанімаційному відділенні Олександрійської ЦРЛ. 


Нагадаємо, на початку року за сприяння Богдана Курупа, тодішнього голови РДА, закуплено низку іншого медичного обладнання для фізіотерапевтичного кабінету Новопразької амбулаторії. На черзі — придбання обладнання для стоматологічного кабінету.