За новою зачіскою – ​до «Стилю»

Не секрет, що сьогодні питання працевлаштування, особливо в сільській місцевості, стоїть досить гостро. І, якщо у жителів міста є альтернатива при спробі знайти роботу (наявні підприємства, установи, організації), то жителям населених пунктів особливо вибирати не доводиться. І тоді на допомогу приходять власна ініціативність та бажання самореалізуватися. Приблизно так сталося у житті майстра-перукаря з багаторічним досвідом роботи Наталії Леонідівни Міщенко. Свого часу ця жінка змушена була переїхати із Черкащини у Приютівку. А, коли зіткнулася із відсутністю роботи у населеному пункті, найкращим шляхом її вирішення стало відкриття у селищі власної перукарні.
Отримавши у Приютівській селищній раді дозвіл на розміщення перукарні у частині приміщення, де знаходиться адміністративна будівля органу місцевого самоврядування, Наталія провела там ремонтні роботи та обладнала приміщення перукарні усім необхідним для роботи інвентарем.

Ось так вже близько трьох років на території Приютівської селищної ради функціонує перукарня «Стиль». З її появою жителям Приютівки більше не потрібно їхати у місто для того, аби постригти чи пофарбувати волосся, зробити зачіску, адже вони можуть отримати весь спектр перукарських послуг, завітавши до «Стилю».
– Я маю дві освіти, тож працювала і бухгалтером, і перукарем, але моя давня мрія була – ​відкрити власну перукарню, за рахунок роботи якої, я могла не лише отримувати гарний фінансовий прибуток, а й повністю реалізувати свої знання, вміння у сфері перукарських послуг. Мені надзвичайно приємно бачити, коли мої клієнти залишаються задоволені отриманим результатом. Адже головне завдання будь-якого перукаря – ​підкреслити природну красу людини і зробити її ще гарнішою та привабливішою, – ​розповідає про тонкощі своєї роботи Наталія Міщенко.
За словами жінки, сьогодні послугами перукарні «Стиль» користується багато чоловіків, жінок та дітей, які проживають не лише на території Приютівської селищної ради, а й у сусідньому селі Протопопівці. Що стосується переліку послуг та цінової політики перукарні «Стиль», то тут переважають помірні ціни та надаються перукарські послуги різної складності: від звичайної стрижки, фарбування волосся, до різноманітних вечірніх зачісок.
Розповідаючи про особливості своєї професії, Наталія відзначає притаманну сезонність у роботі. Так, найбільша кількість клієнтів, як вона наголошує, є навесні, в серпні та грудні місяцях. На запитання, чи дотримуються її клієнти якоїсь певної моди на зачіски перукарка говорить, що ні, але констатує той факт, що чоловіки та жінки ніколи не стрижуться під час церковних свят.
У розмові зі мною Наталія наголошує, що хоч «Стиль» і користується значним попитом у людей, але складне їхнє матеріальне становище останнім часом позначається на регулярності відвідин перукарні. Наразі майстер одна надає широкий спектр перукарських послуг, але активно шукає собі напарницю, а також майстра з манікюру.
Як бачимо, у той час, коли у сільській місцевості, зокрема, відчувається відсутність робочих місць, відкривши перукарню «Стиль», Наталія Міщенко не лише працевлаштувалася сама, а й створила сервіс та нові робочі місця для сільських жителів. Крім того, від функціонування на території перукарні виграла і Приютівська селищна рада, адже до її бюджету щомісяця надходять податки від роботи даного закладу побутового обслуговування.