Богдан Куруп прозвітував про свою роботу


Голова Олександрійської РДА Богдан Куруп (на фото) прозвітував про виконання програми економічного і соціального розвитку Олександрійського району за 2017 рік та делегованих повноважень на черговій, двадцять четвертій, сесії районної ради, що відбулася 15 березня.
Інформуючи присутніх про результати роботи районної влади за минулий рік, Богдан Анатолійович детально охарактеризував усі сфери життєдіяльності району, де за статистичними даними проживає 34733 особи (чоловіків - 16,3 тисяч і 18,4 тисяч - жінок).


Упродовж 20-ти хвилинної доповіді, що супроводжувалася тематичними слайдами, йшлося про темпи наповнення місцевих бюджетів, стан економіки і сільського господарства; зовнішньо – ​економічну діяльність, залучення інвестицій; адміністративно-територіальний устрій та процес створення спроможних громад. Особливо акцентував увагу на тому, що район функціонує завдяки сталому розвитку сільського господарства, яке демонструє високі темпи зростання. Як приклад, індекс обсягу с/г виробництва аграрними підприємствами району в більшості останніх років вищий, ніж середній по області. Так само і по середній врожайності Олександрійський район займає лідируючі позиції серед інших районів області.
Посадовець не оминув увагою й питання охорони навколишнього природного середовища; оборони, мобілізаційної підготовки; підтримки підшефних військових частин. Поінформував про розвиток освітнього простору та надання якісних медичних послуг жителям Олександрійщини, на що з районного бюджету постійно надається освітньо – ​медична субвенція. Проаналізував соціальний захист, ринок праці та доходи населення, зазначивши, що середньомісячна заробітна плата в Олександрійському районі трохи вища за аналогічний показник по області і складає 6 тис. 293 гривні (в області – ​6 тис. 32 гривні). Важливо, що заробітна плата працівникам бюджетних установ виплачується вчасно, заборгованість із зазначених виплат відсутня. Немає також боргів і за спожиті енергоносії в установах і організаціях соціальної сфери. Зведений бюджет району склав торік – ​363 млн 400 тис. гривень.
Підсумовуючи, доповідач зазначив: «Тільки завдяки тісній взаємодії та об’єднанню зусиль усіх гілок влади навколо спільних проблем та інтересів людей, забезпечено досягнення зазначених позитивних результатів. Але поряд з певними успіхами залишається ще багато проблем, які ми маємо і надалі вирішувати спільно, працювати з повною віддачою».
Заслухавши розлогу інформацію голови РДА Богдана Курупа, депутати схвально оцінили якість підготовки звіту та взяли його до відома.
Всього на сесії розглянуто 20 питань черги денної. З усіх  проектів ухвалені позитивні рішення. У тому числі, депутати дозволили колективу редакції районної газети «Сільський вісник» змінити форму власності  видання – з комунальної на приватну, чого вимагає чинний Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». З цього приводу сесія ухвалила рішення «Про реорганізацію комунального підприємства «Редакція Олександрійської районної газети «Сільський вісник», на підставі якого засновником газети в подальшому стане колектив редакції, а не органи влади, як є на даний час. Детальніше про це та інші рішення ми розкажемо в наступному номері газети. 
У роботі сесії  взяли участь 22 з 36 депутатів, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів РДА та територіальних органів міністерств та відомств України.
Ірина БАЛАШОВА.