У хірургічному та гінекологічному відділеннях райлікарні завершився ремонт


Сучасно, затишно, комфортно – ​саме так можна сказати про нинішні умови, в яких тепер працюють медики і лікуються пацієнти хірургічного та гінекологічного відділень, де нещодавно практично завершилися ремонтні роботи. Головне – ​багато світла: новенькі пластикові вікна, двері, світлі стіни, облицювальна плитка, шпалери, підвісна стеля, сучасні світильники. Задоволені якістю ремонту завідувачі цих відділень Михайло Джус та Мирослава Пилипенко та увесь персонал. Про це вони говорили голові райдержадміністрації Богдану Курупу, коли він завітав на минулому тижні оглянути приміщення після проведених ремонтних робіт.

 – ​Відділення практично не довелося закривати на час ремонту. Оскільки вагітність не може чекати - говорить, посміхаючись, Мирослава Антонівна. –  ​Скорочення ліжок не відбулося. І тепер нашим умовам можна тільки позаздрити. – ​Ми вдячні і за окреме медичне обладнання. Спасибі і районній владі, і депутатам, усім, хто працював і допомагав зробити умови майже європейськими, – ​продовжив від імені колективу Михайло Микитович Джус. – ​Доволі значимий крок зроблено. Сподіватимемося, що буде ще замінено на нове й інше необхідне обладнання. А ще чекатимемо на поповнення  колективу, оскільки відчуваємо нестачу хірургів.
Слід зазначити, що ремонт приміщень хірургічного корпусу проводився кілька місяців – ​з жовтня 2017 по березень 2018 року. Із місцевого бюджету на ремонтні ро
боти і облаштування виділені кошти у сумі 1 млн 372 тис. грн. Зокрема, на ремонт гінекологічного відділення використано 275 тис.грн., на меблі та обладнання – ​41 тис. грн, на хірургічне відділення використали 1 млн 56 тис (з них 947 тис.грн. – ​ремонт, 109 тис. – ​меблі та обладнання). Придбано також 11 одиниць побутової техніки на суму 83,6 тис.грн. та медичне обладнання на суму 514,5 тис.грн.
- Ми робитимемо усе необхідне, щоб умови праці та лікування хворих у відділеннях районної лікарні відповідали вимогам часу. Це наше першочергове завдання. І впевнений, що це не останні наші профінансовані проекти, – ​підсумував наостанок голова райдержадміністрації Богдан Куруп.
Додамо, що поряд із відремонтованими відділеннями повним ходом ще працюють будівельники. Вони проводять ремонтні роботи у цьому приміщенні, де розташується центр гемодіалізу. Можливо й додають вони якогось дискомфорту, але ці незручності тимчасові, проте його відкриття (попередньо заплановано на 1 червня) дасть змогу вирішити проблему черги та лікування хворих.
О.СТОРЧОВА.