У Новопразькій амбулаторії – ​нове фізіотерапевтичне обладнання


У Новопразькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини продовжуються заходи щодо оновлення і модернізації. Після капітального ремонту, що здійснено торік, триває кардинальна заміна медичного обладнання, яке прослужило майже 45 років і фактично було малоефективним. Почати вирішили із фізіотерапевтичного кабінету. Склали перелік першочергових потреб і поінформували про це голову Олександрійської РДА Богдана Курупа, який з прийняттям рішення зволікати не став. Запропонував депутатам районної ради під час ухвалення районного бюджету на 2018 рік передбачити необхідну суму на Новопразьку амбулаторію.

 І ось днями сім комплектів портативного обладнання на загальну суму 180 тисяч гривень Богдан Куруп передав головному лікарю медичного закладу Михайлу Цвігуну. Усе новеньке і сучасне, починаючи від ультразвуку до інгалятора. Коментуючи візит посадовця до амбулаторії, Михайло Ілліч підкреслив, що нині амбулаторія отримує нове життя: «Торік – ​капітальний ремонт амбулаторії, нині – ​оновлення обладнання. Це відчутні кроки, які вже помітили і оцінили наші пацієнти», – ​підкреслив головний лікар.
- Районна влада завжди ухвалювала важливі для медицини рішення. І нині ми не змінюємо свій курс – ​продовжуємо ремонтувати приміщення, оновлювати обладнання та в цілому підтримувати нашу районну медицину. Новопразька амбулаторія – ​один із тих закладів першої ланки, куди люди звертаються найчастіше, і де також мають бути комфортні і сучасні умови. Ось про це ми дбатимемо і надалі, – ​підкреслив Богдан Анатолійович.
Під час візиту до амбулаторії він обговорив з головним лікарем інші нагальні питання роботи закладу та визначив наступні кроки у напрямку поліпшення умов роботи медичного персоналу. За його словами, районна влада разом з медичними працівниками прагне всіляко забезпечити жителів Новопразької селищної ради, а згодом і однойменної об’єднаної громади, якісними медичними послугами.
М. ВЕСЕЛКА.