У районній лікарні запрацювало кардіологічне відділення



      2 січня в Олександрійській ЦРЛ відкрили сучасне кардіологічне відділення. А наступного дня його відвідав голова Олександрійської РДА Богдан Куруп та оглянув наявне обладнання, придбане протягом останнього року. 

      З новаціями медзакладу голову РДА ознайомила керівниця ОЦРЛ Валентина Гарагуля. «Нове відділення, – ​зазначила вона, – ​створене на базі терапії. Розраховане на 15 ліжок. Очолив Павло Куниця – ​досвідчений лікар-кардіолог з 20-річним стажем.
      Протягом року на сесіях депутатський корпус Олександрійської райради виділяв кошти на придбання необхідного медобладнання і покращення роботи районної кардіослужби. Таким чином, маємо два сучасні кардіомонітори, електрокардіограф, глюкометри та систему відеоспостереження. А також кисневий концентратор, кілька медикаментозних дозаторів, тонометри, пульсометри та інше обладнання, що є нагальним для надання хворим кардіологічної допомоги».
      У планах медзакладу, як пояснила Валентина Корніївна, придбання для нового відділення ангіографа. Ймовірно його вдасться придбати згідно з державною програмою з розвитку кардіослужби на вторинному рівні. На це особливо сподіваються медпрацівники і районна влада.
      Коментуючи побачене, голова РДА зазначив, що умови перебування хворих на Олександрійщині є одними з кращих в області. І це не було б можливим без грамотних фахівців – ​кардіологів, якими заклад укомплектований повною мірою. Крім Павла Куниці, працюють тут також досвідчені Валентина та Олександр Гарагулі.
Н. Луценко.