Щедрувальники обдарували гарним настроєм


За доброю традицією напередодні Старого Нового року та свята Меланки колектив редакції зустрічав щедрувальників. З щирими побажаннями доброго здоров’я та добробуту в новому році  12 січня до нас першими завітали аматори Березівського будинку культури на чолі з її директором Дарією Ратушняк. Веселі, усміхнені, з гарним настроєм, яким обдарували кожного з нас. Були серед наших гостей:  Меланка – перевдягнений у дівчину хлопець (з роллю гарно справився Стас Шелест), Василь (Анна Радченко), спритна Коза (Крістіна Посмітна),  Циганки (Анна Наточа, Зоя Нечипоренко), Лікарка (Катерина Шелест) і співучі щедрувальниці: Євдокія Белінська, Любов Мосур, Віка Скалозуб, Лілія Крашеніннікова і Зіна Посмітна. Щедрі слова вітань, відомі українські щедрівки, пісні та обряд «Водіння Кози» розчулили наш колектив.


Березівчани, що завітали до нас, щедрують у районних організаціях вже п’ятий рік. А в рідному селі ця традиція ще набагато давніша. - Нас запрошують до себе односельці, гостинно приймають у колективах, – говорить Дарія Ратушняк.  – Готуючись до цього свята заздалегідь, учасники художньої самодіяльності нашого будинку культури із задоволенням репетирують, вчать пісні, готують костюми. Отримуємо велике задоволення від того, що робимо, бо бачимо дуже щирі реакції людей. Ось і цьогоріч нас добре зустрічали у райдержадміністрації, районній бібліотеці, «Укрпошті», Протопопівській сільській раді, Приютівській селищній раді, Цукрозаводській школі, ТОВ «Агродар ЛТД». А завтра вже порадуємо гарним настроєм і березівчан.


А після обіду до нас завітали такі ж чудові друзі – новопразьці. Співучі голоси учасників хору «Хлібодар» Новопразького будинку культури на чолі із директором Світланою Сафроновою не могли залишити когось байдужим. Одягнені у колоритні яскраві костюми, вони вразили своєю артистичністю, майстерним виконанням та додали гарного настрою розмаїттям щедрівок та різдвяних пісень. А їхня чарівна Коза також дивувала своїми витівками.
Отримавши заслужені гостинці, привітні посмішки та дружні оплески, щедрувальники вирушили далі. На згадку у нас залишилися фото і гарний настрій.
Усім колективом ми дякуємо гостям за вітання, збереження давніх народних традицій, звичаїв та гарний святковий настрій. Спасибі вам, працівники культури та аматори, за те, що ви наповнюєте наші душі добром, радістю, та чудовою енергією.
Радуйся, Земле, Син Божий народився!

О. СТОРЧОВА.