В Олександрійській ЦРЛ невдовзі запрацює гемодіалізний центр

Днями голова Олександрійської РДА Богдан Куруп зустрівся з представником й інвестором з німецької фірми «Б. Браун» та разом оглянули матеріальну базу майбутнього гемодіалізного центру Олександрійського госпітального округу. Його планують облаштувати на базі хірургічного комплексу (праве крило) Олександрійської ЦРЛ. Центр включатиме в себе реанімаційне відділення, операційну та п’ять палат і чотири допоміжних кабінети зі станцією очистки води. Планують у ньому десять ліжок з роботою у дві зміни. Він зможе забезпечити лікування пацієнтів міста Олександрії, Світловодська, а також  Олександрійського, Світловодського та Петрівського районів. Тобто повністю увесь Олександрійський госпітальний округ. Станом на 20 січня 2018 року на даних територіях проживає 60 осіб, які потребують такого лікування. З них 21 – проходить лікування гемодіалізом на базі Кіровоградської обласної лікарні, а решта – 39 стоять у чергах.

З 1 червня 2018 року всі 60 пацієнтів зможуть розпочати і продовжити якісне лікування на базі Олександрійського гемодіалізного центру.
Варто наголосити, календарний план дій по ремонту приміщення, оснащення, забезпечення медикаментами нового центру був розрахований головним лікарем Валентиною Гарагулею із заступником голови Кіровоградської ОДА Сергієм Коваленком. Погоджено майбутнє забезпечення розхідних матеріалів за рахунок обласного бюджету. А це означає, що для пацієнтів Кіровоградщини в гемодіалізному центрі буде гарантоване безкоштовне лікування без черг.
Н. Луценко