У Приютівці врятували хлопчика, що потрапив у крижану пастку

Буквально за добу молоді дорожники, наші земляки – ​25-річний Олександр Андріянов і 23- річний Роман Пономаренко стали знаменитими на всю Україну. Їхні імена потрапили в інформаційні стрічки багатьох українських ЗМІ після того, як вони врятували підлітка, що провалився під лід. Подія сталася на водоймі у селищі Приютівка, 11 січня.

Олександр Андріянов
Того дня бригада Олександрійської ДЕД проводила ремонтні роботи на мосту, що у селищі, і випадково стала свідком нещасного випадку. За словами дорожників, троє підлітків, орієнтовно 12–14 років гралися на річці. У якусь мить крига під одним із них тріснула, і він упав у воду. Та його товариші не сприйняли це як небезпеку і почали бризкатися водою, а через кілька хвилин і зовсім покинули свого товариша.
Роман Пономаренко та Олександр Андріянов, працівники філії, побачивши, що хлопець в біді, дістали з машини мотузку і кинулися на порятунок. Діяли дорожники злагоджено та швидко. Поки рятували хлопчину у воді кілька разів опинявся і сам Олександр – ​намагався дістатися до потерпілого, бо у того застрягла нога і не давала вибратися з крижаного полону. Втім, трохи зусиль – ​і все вдалося. За кілька хвилин потерпілий вже був на березі, повідомила прес-служба САД у Кіровоградській області.
Роман Пономаренко
Як з’ясувалося пізніше, друзі хлопця пішли за допомогою до знайомих, яким дорожники одразу й передали хлопчика. Ним виявився восьмикласник Цукрозаводського НВК.
На прохання нашої редакції, ситуацію прокоментувала начальник районного відділу освіти Олена Полтавець. Вона повідомила, що інцидент стався, коли діти були на зимових канікулах і перед тим усі учні, як і годиться, пройшли цільовий інструктаж з безпеки життя. Тобто, педагоги виконали свою роботу вчасно і згідно з наявними інструкціями. Після цієї пригоди, яку обговорили в педагогічному і учнівському колективах, співбесіду провели з батьками учня та повторно з дітьми у школі. Також Олена Орленівна повідомила, що стан здоров’я восьмикласника, який через необачність опинився у крижаній воді, наразі задовільний.
На щастя, у доброму стані і наші рятувальники. Олександр Андріянов, як і раніше, крім основної роботи, у вечірній час допомагає вихователям у Приютівському дитячому будинку, де він виховувався і де проживає зараз. Роман Пономаренко проживає з родиною в Олександрії. Хлопців на роботі характеризують як відповідальних робітників та чуйних людей.


Державне агентство автомобільних доріг, служба автомобільних доріг у Кіровоградській області і районний відділ освіти Олексанрійської РДА висловлюють подяку Олександру та Роману за мужність та людяність.
І. Балашова.