В Олександрійську дитячу лікарню передали сучасні ліжка

Двадцять сучасних ліжок у педіатричні палати встановили в Олександрійській міській дитячій лікарні. Це стало можливим дякуючи спонсорській підтримці депутата Кіровоградської обласної ради Павла Фесюка, говорить головний лікар закладу Андрій Гришканич.

Напередодні депутат Олександрійської міської ради Андрій Коломійцев ініціював у місті благочинну екологічну акцію з утилізації пластику, з якої було зібрано 10 тис. грн. Ще 50 тис. грн. додав Павло Дмитрович. За ці кошти спільно придбали медичні ліжка та передали їх у дитячу лікарню.


Оглянути новий, встановлений у медзакладі інвентар, колектив на чолі з головним лікарем Андрієм Гришканичем, депутат облради Павло Фесюк, керівник міського управління охорони здоров’я Тетяна Темник та представники групи компаній «УкрАгроКом» мали змогу 6 листопада. Побували у кількох лікарняних палатах, де були встановлені нові ліжка. Поспілкувалися з юними пацієнтами та з’ясували, чи їм комфортно.



А по завершенню екскурсії мали змогу продовжити розмову у робочому кабінеті головного лікаря. Зі слів Гришканича, зараз у медичному закладі ще тривають ремонтні роботи. Завершується відновлення парадного входу у поліклініку. Практично повністю відновлена фізіотерапія, рентген-кабінет та денний стаціонар. Кошти на все це надходять переважно з місцевого бюджету. І лише невеликий відсоток — ​це спонсорська підтримка.


«Але з огляду на те, що в рамках медичної реформи, невдовзі будуть створені госпітальні округи, є необхідність у долученні й бізнесу, — ​наголошує Павло Дмитрович. — ​Тим більше, що сьогодні дитяча лікарня за потреби обслуговує і маленьких пацієнтів з Олександрійського, Петрівського та Світловодського районів».

«Ліжка, які у нас були раніше, уже віджили своє, — ​продовжує лікар. — ​А ці — ​багатофункціональні, з допомогою них пацієнт може зайняти зручне положення. Так важкий період проходить комфортніше», — ​говорить він.
Продовжуючи розмову, Андрій Федорович наголосив, що зараз, як ніколи, лікувальний заклад потребує апарату штучної вентиляції легенів для новонароджених, який коштує 300 тис. грн. та допоміжний датчик для УЗД-апарату, з допомогою якого новонародженим можна проводити нейросонографію. Його вартість 60 тис. грн.. Без цього приладу дітей на обстеження олександрійські медики направляють в обласну лікарню.
Павло Дмитрович у відповідь наголосив, що посприяє у вирішенні цього питання, як голова бюджетної комісії Кіровоградської облради. І можливо, що придбати апарат зі штучної вентиляції легень вдасться за кошти цільової субвенції. Це питання, на думку П. Фесюка, є принциповим і нагальним для вирішення, адже медичні послуги на місцях в умовах децентралізації мають бути максимально наближені до пацієнтів та відповідати європейським стандартам якості.