У Новій Празі відкрили капітально відремонтоване приміщення амбулаторії

Ранок 17 листопада видався хоча і морозним, але сонячним. І це не завадило мешканцям Нової Праги зібратися чисельною родиною біля місцевої амбулаторії. Тим, хто давно не був біля закладу, не впізнати приміщення, бо змінилося воно і ззовні, і всередині.



Як вже писала наша газета, минулоріч замінили вікна і двері, провели модернізацію системи опалення. Роботи виконали у рамках реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». А за рахунок коштів загального фонду бюджету здійснили реконструкцію покрівлі амбулаторії. Разом за минулий і поточний рік на ремонт амбулаторії та оновлення її матеріально-технічної бази використали 2,4 мільйона гривень.
Тепер новопразьців гостинно зустрічатимуть фахівці у реєстратурі, маніпуляційному кабінеті, кабінеті функціональної діагностики, фізкабінеті, кабінеті долікарського огляду.
Працюватиме тут гарно облаштований кабінет терапевтичного прийому і кабінети трьох лікарів сімейної медицини.


З приємною подією новопразьців привітав голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко і завірив земляків, що роботи по облаштуванню інших приміщень амбулаторії продовжуватимуться. Це робиться для зручності і комфорту місцевих жителів і працівників закладу.

«Ми зробили велику роботу за останні два роки в охороні здоров’я Кіровоградщини. Значну увагу приділено третьому рівню — ​у Кропивницькому відремонтовано обласну лікарню, станцію переливання крові, госпіталь, відкрито новий пологовий будинок, відділення гемодіалізу. У нас одна з найкращих в Україні обласна дитяча лікарня. Цього року маємо поступ не лише в розбудові закладів обласного рівня, а й у сільській медицині, — ​зазначив Сергій Кузьменко. — ​Приємно, що місцева влада зробила важливу і гарну справу для громади Нової Праги — ​створила сучасні і комфортні умови надання медичних послуг».



Потім гості пройшлися затишним коридором та комфортними, теплими кабінетами, а на вулиці поспілкувалися з новопразцями про ті питання, які ще потребують вирішення.
Цього ж дня посадовці ознайомилися з ходом проведення ремонтних робіт у Новопразькому навчально-виховному об’єднанні, поспілкувалися з директором закладу Наталією Федяєвою та керівником підрядної організації, яка проводить ці роботи. Вони зазначили, що вже у рамках проекту, який реалізується за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів, замінили і запустили систему опалення, ремонтують дах. Паралельно займаються переплануванням входів, аби розділити приміщення для школи і дитячого садка. При цьому навчальний процес не зупиняється. Ще в планах підрядників утеплення фасаду, заміна системи водовідведення і мережі освітлення, підлоги, вікон та дверей. З усім об’ємом робіт вони обіцяють впоратися до кінця року. Загальна вартість будівництва складає більше 13 млн грн. Як зазначила селищний голова Ольга Горбенко, відкриття двох дошкільних груп, які можуть відвідувати сорок дітей, практично вирішить проблему проблему із браком місць у дитячих садках.


О. СТОРЧОВА.