У районній лікарні запрацювало оновлене дитяче відділення


9 листопада до медиків прибули поважні гості з області — ​Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської облдержадміністрації, та Олег Рибальченко, керівник обласного Департаменту охорони здоров’я. Мета візиту - оглянути капітально відремонтоване дитяче відділення та привітати колектив з ювілеєм закладу.

Зустрічали обласних керманичів Богдан Куруп, голова Олександрійської райдержадміністрації, Ольга Коріненко, голова районної ради, Валентина Гарагуля, головний лікар ЦРЛ та інші гості. На визначну подію до райлікарні завітали також олександрійські та кіровоградські журналісти.
Гості мали змогу оглянути усе відділення — ​кабінети лікарів, оглядову, лікарняні палати. Та поспілкувалися з маленькими пацієнтами, розпитавши у них, як їх тут лікують і харчують. «Багато зусиль докладено, аби відділення стало не просто гарним, а комфортним для найвибагливіших пацієнтів — ​олександрійської малечі. Та щоб послуги надавалися якісно, — ​зазначив Богдан Куруп. — ​Ремонт був дуже серйозний. Тривав майже півроку. І був виконаний великий об’єм робіт, на що витрачено 673,2 тис. грн. За ці кошти також придбано увесь необхідний інвентар для облаштування дитячої педіатрії (у тому числі меблі) та медичне обладнання».


До всього ж, Богдан Анатолійович додав, що на даний час середня заробітна плата лікаря у ЦРЛ складає 5800 грн, а медпрацівників — ​4300 грн. Дитяче відділення та дитяча консультація на 100% укомплектовані педіатрами і медичними працівниками.
Сергій Кузьменко поцікавився у Богдана Курупа та Валентини Гарагулі, які зміни можуть відбутися та що нового чекає на пацієнтів закладу у зв’язку зі створення Олександрійського госпітального округу. «Усі відділення будуть збережені, — ​терапія, дитяче, інфекційне та інші, — ​пояснила Валентина Корніївна. — ​Є потреба у збільшенні кардіологічних ліжок, і я переконана, що це вдасться зробити. А на даний час ще триває ремонт хірургічного відділення, даху терапевтичного корпусу і харчоблоку.

По завершенню урочистостей медпрацівників запросили на святковий концерт до Олександрійського районного будинку культури. Там же Богдан Куруп та Ольга Коріненко виконали почесну місію — ​відзначення кращих медпрацівників грамотами та подяками.
Для медиків у день народження їхньої лікарні організували чудовий двогодинний концерт. Привітати їх завітали колеги, друзі, ветерани галузі. Захід пройшов на високій та піднесеній ноті, додаючи позитиву й завзяття усім присутнім.
Н. Луценко