«Обережно! Лохотрон!» на «Вересневих самоцвітах»

 Червонокам’янський театр презентував свою виставу


Фестиваль «Вересневі самоцвіти» зібрав кращих представників театрального мистецтва всієї області та гостей з інших регіонів 30 вересня на Хуторі Надія, родинній садибі батьків українського народного театру. Делегація з Олександрійського району взяла участь у найбільшому театральному заході Кіровоградщини: і в офіційній, і в творчій частині.

Квіти від вдячних олександрійців до пам’ятника Івану Карпенку-Карому поклали заступник голови Олександрійської районної державної адміністрації Олександр Безкровний та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Антоніна Пилипенко. Вони ж брали участь в урочистому відкритті свята. Цьогоріч гостем «Вересневих самоцвітів» на Кіровоградщині був відомий український поет і письменник, громадсько-політичний діяч Іван Драч та заступник Міністра культури України Юрій Рибачук.
Творчу частину фестивалю представляв Червонокам’янський аматорський театр з виставою «Обережно! Лохотрон!». Чудова гра червонокам’янських акторів, які представили п’єсу із живою історією і захоплюючим сюжетом, зацікавила багатьох учасників фестивалю, що зібрались навколо локації і з захопленням слідкували за розгортанням подій на імпровізованій сцені.
Спілкування із майстрами театрального мистецтва та обмін досвідом змогли отримати учасники театральних колективів Олександрійщини, які теж прибули до Хутора Надії: актори та режисери театральних колективів Олександрійського районного будинку культури та Войнівського сільського будинку культури.
На Хуторі Надії розмістили того дня свої роботи відомі майстри народного мистецтва з Олександрійщини: Світлана Піскова, Людмила Руденко, Олена Ющишена, Галина Лєбєдєва, родина Колякіних.