День народження відзначила Приютівка

Ось і зараз в очікуванні свята люди збираються на майданчику перед сценою. Цілими родинами — ​і старі, і малі — ​усім тут затишно. У тому числі, запрошеним гостям, серед яких — ​представники районної і обласної влади, учасники художньої самодіяльності, юні артисти.
Свято розпочинається без запізнення. У призначений час до глядачів виходять завзяті силачі з «Сильної Олександрійщини», демонструють силу і витривалість. Видовище усім подобається, особливо місцевим юнакам, які за усім спостерігають з неприхованою заздрістю та із завмиранням подиху. Ще б пак! Не всім вистачає наполегливості і терпіння досягти у спорті таких вражаючих результатів. Однак, чому б не спробувати власні сили. 





І місцеві юнаки пристають на заклик силачів і натхненно змагаються між собою, хто більше відіжметься від землі та більше за всіх підніме гирю. Відчайдухів нагороджують оплесками, а переможців — ​сувенірами на згадку.

Далі розпочинається урочисте відкриття свята, на сцені — ​керівниця селищної громади Вікторія Лисенко. У своєму вступному слові вона дякує районній і обласній владі та місцевим меценатам за всебічну підтримку у питаннях розвитку території та її інфраструктурних об’єктів, а землякам — ​за патріотизм і згуртованість.

У свою чергу, з нагоди Дня незалежності України та Дня селища до жителів Приютівки звертаються почесні гості. Від імені районної влади приютівців вітає перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль. Говорить про затишну і доглянуту Приютівку, дякує усім, хто докладає зусиль, щоб вона розвивалася і ставала ще більш гарною та комфортною для життя. Свої вітання місцевим жителям адресують також заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Коломійцев і депутат обласної ради Павло Фесюк.
Селищу вони обіцяють подальшу підтримку, громаді ж бажають процвітання, стабільності, родинного затишку і мирного неба над головою.

- У Приютівці можна жити, тут гарно, — ​ділиться зі мною місцева жителька, 67 –річна Віра Василівна. — ​Наша Вікторія (Приютівський селищний голова — ​авт.) старається, щоб в нас було не гірше, ніж у місті. Подивіться, скрізь чисто, трава покошена, дороги ремонтуються, школи і садочок працюють. Дітей в нас багато, а значить Приютівка процвітатиме. Віра Василівна знає, що говорить, оскільки багато років пропрацювала головним бухгалтером райсільгосптехніки і розуміє, як то воно кошти витратити за призначенням і з розумом. Говорить, що їхня керівниця тямуща і завзята. Словом, молодець.

А тим часом, ведучі свята бажають людям гарного настрою і запрошують на сцену найактивніших та життєлюбних приютівців. Для них приготовані дипломи і пам’ятні подарунки за різні життєві досягнення. Серед нагороджених наймолодше і найстарше подружжя; наймолодший житель Дмитро Бугрим та його батьки; найстарші жителі селища, що народилися 25, 26, 27 років минулого сторіччя. Таких у селищі вісім осіб, три з них — ​жіночки: Меланія Бойко, Іван Бабенко, Олександр Дудник, Дмитро Шевченко, Параска Погрібна, Акуліна Грабовська, Борис Ніколенко і Василь Каєнко. Відзначалися дипломами і найкращі колективи, що працюють у селищі. Це колективи дитячого садочка «Світлячок», двох шкіл, лікарні та бібліотеки — ​філії. А ще були чотири переможці в номінації «За двір зразкового порядку». Усіх номінантів приютівці радо зустрічали щирими оплесками. Так само щиро місцеві аплодували учасникам художньої самодіяльності та юним танцівницям з «Вуличного балету», які разом підготували захоплюючу концертну програму і упродовж майже трьох годин дарували глядачам гарний настрій та позитивні емоції.

Втім, особливо весело і цікаво, напевно, було малечі. Бо для неї ще до початку свята організували різноманітні розваги: надувні гірки і батути, картинг, дитячі рухливі ігри і спортивні змагання. З усього видно було, що діти і юнацтво отримали на святі силу — ​силенну радості і позитивних емоцій. Хоча й дорослим припала до душі святкова програма з запальними піснями, танцями юних виконавців та виступом місцевих музик. Не менше задоволення глядачі отримали і від показового виступу юних каратистів місцевого спортивного клубу «Спарта -17». Спритність, витривалість, спортивна вдача спортсменів — ​початківців без перебільшення зачарувала усіх присутніх.

У своїй розповіді не можу не згадати про господинь, які до дня народження селища приготувалися у кращих українських традиціях. На цьому святі вони були окремим центром тяжіння, бо для своїх земляків напекли та насмажили усіляку смакоту: пиріжки та вареники з різними начинками та на будь — ​який смак, котлети, відбивні, солодкі смаколики. Залишитися байдужим до всього того, що бачили очі, вдавалося далеко не всім. Доводилося навіть стояти у черзі, щоб придбати щось добреньке. Не втрималися від спокуси порадувати себе смачненьким і журналісти «Сільського вісника». Спробували вареники та котлети і щиро хочемо подякувати Аліні Шкуренко, яка все це організувала, її матусі — ​Ірині Євгенівні та групі жіночок, що стояли за прилавком. Бачили, що на кінець святкування ятки із стравами були порожні, а численні покупці — ​задоволені.

Що й говорити, свято у Приютівці вдалося на славу, як мовиться, на радість людям. Ще довго після закінчення святкової програми на майданчику біля селищної ради було людно та весело. Приютівка гомоніла до пізньої ночі.
На святі побувала І. Балашова.