Із творчого доробку талановитих земляків

Минулого тижня олександрійський журналіст, письменник і публіцист Віталій Квітка разом з колегою Володимиром Михалевичем провели творчу зустрічі в Олександрійській центральній районній бібліотеці, на якій презентували власні прозові твори, котрі побачили світ у різних всеукраїнських збірках та альманасі «Нова проза» за період з 2013 по 2017 роки.
Віталій Квітка розповів присутнім про те, з якими виданнями співпрацював, і зізнався, що все своє життя намагається залишатися поетом і письменником, адже ще у далекому 1989 році вирішив присвятити себе творчості. І власним принципам не зрадив. Зараз веде блоги напівлітературного та напівпубліцистичного змісту, вишукуючи і створюючи нові літературні жанри.
Олександрійцям Віталій Квітка представив, зокрема, три видання, у яких вийшла його найоригінальніша публіцистика. Так, у літературній збірці «Аеропорт», що побачила світ у 2016-му, був надрукований прозовий твір «Небесні мешканці», а у збірці «Залізниця» — ​«Чоловік із ружом» та «Шнурки». Вже у цьорічному альманасі «Нова проза» — ​надрукували його «Дніпровську трасу» та «Оui, papa», а у збірці «Квартали‑2» — ​побачили світ чотири оповідання «Пам’яті Полікарпа», «Надрами кісток», «Залишаючи Атлантиду», «Свідок». Три збірки з вищеперелічених Віталій Квітка передав у дарунок керівнику Олександрійської ЦРБС Надії Чуяновій. А охочі можуть придбати ці книги через інтернет-мережу.
Н. Луценко